Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 30.09

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 30.09

Добро утро в четвъртък! 

Доминация на Биткойн: 42.67%

Цена на Биткойн: $43 595

Обем търговия за последните 24 часа = $94.65 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 20 Extreme Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1.92T 3.01%
Пазарна Капитализация на Биткойн 820B 3.03%
Пазарна Капитализация на Етериум 356B 3.53%
Пазарна Капитализация на DeFi 120.7B -6.62%

Ел Салвадор прави първи стъпки към добива на Биткойн с вулканична енергия

Президентът на Ел Салвадор, Nayib Bukele, написа в Twitter, че страната стартира проект за добив на Биткойн чрез геотермална енергия от вулкани. 

Той публикува и видео с описание “First steps” и емоджи на вулкан. На него се показва централа за добив на електричество и съоръжения за майнинг на криптовалути. През тази година добивът на Биткойн бе поставен под въпрос от много организации, поради потреблението на енергия. През юни Bukele написа, че местната електрокомпания LaGeo може да използва “много евтина, 100% чиста, 100% възобновяема, енергия с 0 емисии от вулканите”, за да добива Биткойн.

Биткойн стана законно разплащателно средство в страната на 7 септември. Законът обаче не бе приет с вълнение от някои от жителите и те излязоха на протести.

 

PayPal и Google помагат на Банката на Англия да разбере дигиталните валути

Банката на Англия съобщи имената на участниците в двата форума, които ще ѝ помогнат да разбере повече за дигиталните валути на централните банки (CBDC). Сред тях са PayPal, Google и Visa.

Дигиталните валути на банките набират популярност, като Китай и Бахамите вече създадоха дигитална форма на кеша си. На фона на това всички останали страни, включително Англия се движат със забавен темп при изучаването на сферата. Въпреки това страната изглежда взима втората стъпка и търси съдействието на големи разплащателни гиганти, за да разбере ползите от издаването на дигиталните валути. Съобщението казва, че “форумът ще помогне на Банката да разбере технологичните препятствия в дизайна, имплементацията и оперирането с CBDC”. В проекта са включени компании като PayPal, ConsenSys, Spotify, Visa Europe и Google.

 

Не е възможно разрушаването на крипто, но правителствата може да забавят развитето му: Elon Musk

По време на конференцията Code 2021, CEO-то на Tesla, Elon Musk, каза, че правителствата не трябва да се опитват да регулират крипто индустрията. Той също каза, че според него крипто не може да бъде разрушено, но държавата може да забави напредъка. Изказването е следствие на новите рестрикции в Китай, в резултат на които два майнинг басейна на Етериум затварят врати, а крипто компании търсят своето развитие в чужбина. По отношение на въпроса Musk каза, че причина за действията на Китай може да е недостига на електроенергия в страната, но със сигурност има и други политически причини. “Предполагам, че криптовалутата е основно насочена към намаляване на властта на централизираното правителство. Те не харесват това” - допълни той.

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога