Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 01.10

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 01.10

Добро утро в последния ден от седмицата, а в броя днес те очакват много интересни новини!

Доминация на Биткойн: 42.69%

 Цена на Биткойн: $44 001

Обем търговия за последните 24 часа = $80.61 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 27 Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1.94T 1.21%
Пазарна Капитализация на Биткойн 828B 1.42%
Пазарна Капитализация на Етериум 356B 0.20%
Пазарна Капитализация на DeFi 121.79B -23.19%

ФЕД няма да забрани Биткойн, както направи Китай

След непрестанните действия на Китай срещу крипто индустрията и изказванията на политици от САЩ за регулации, се повдигнаха и съмнения за забрана на крипто и в Америка. Вече обаче може да сложим край на тези слухове, защото председателят на ФЕД, Jerome Powell, сподели пред Конгреса, че “няма намерение да забрани” криптовалутите както прави Китай.

Коментарът бе в отговор на въпрос, повдигнат от Ted Budd. Потвърждението на Powell, че няма да предприеме забрани на криптовалутите, последва от допълнение за стейбълкойните. Той каза, че стейбъл монетите са като банкови депозити и трябва да бъдат регулирани. Проблемите в докладите на най-големия стейбълкойн Тетър, стигнаха до знанието и на Powell, който през юли каза, че в момента всичко е наред с ликвидността, но може да има проблем при наличие на криза, когато потребителите искат да изтеглят парите си.

 

Канада листва първия мулти-крипто ETF

Канада бе първата страна в Северна Америка, която одобри крипто ETF, а сега вече има и мулти-крипто ETF. Evolve Funds Group е компанията зад идеята, като деривативът се търгува на Toronto Stock Exchange под името Evolve Cryptocurrencies ETF. Той ще инвестира в Bitcoin ETF ("EBIT") и Ether ETF ("ETHR"). Според Raj Lala, CEO на Evolve, въпреки че двете валути са корелирани, те имат различна възвръщаемост и комбинирането им в общ ETF ще премахне част от догадките.

 

Binance наема агент от IRS

Най-голямата крипто борса търси подобрение на комуникацията с регулатори по света и в резултат на това нае агент на IRS, Tigran Gambaryan, като VP на глобално разузнаване и разследвания, а още един агент Matthew Price ще стане senior директор на разследване.

Gambaryan е блокчейн експерт като най-голямото му постижение е разкриването на самоличността на корумпиран агент на DEA

Назначаването на двете фигури идва след като Binance съобщи, че наема Dark web специалист от Европол и Директора по съответствие със закона от eToro. 

 

Visa разкрива “втори слой” за стейбълкойните

Разплащателната компания Visa започна своите залози в крипто още преди две години, изграждайки връзки с други крипто компании, а наскоро закупи NFT на CryptoPunks. Сега бизнесът потвърди своята крипто стратегия, като сподели, че ще извършва транзакции между стейбълкойни и дигиталните валути на централните банки (CBDCs). 

Идеята е да се създаде дигитален еквивалент на съществуващата система за интернационални разплащания, която позволява разплащания и тегления на средства с дебитна и кредитна карта по света.

Catherine Gu, лидер на одлена по CBDCs сподели, че “втория слой” ще бъде разработен за Биткойн и Етериум, като след извършването на транзакциите, те ще бъдат финализирани на главния блокчейн. 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога