Регистрация

Често задавани въпроси (ЧЗВ)

altcoins

В тази секция може да видите отговори на някои често, а и не толкова често задавани въпроси.

1. Каква е функцията на платформата Altcoins.bg?

Нашата основна цел да е направим колкото се може по-лесен достъпа на всички българи до максимален брой криптовалути. Поддържаме няколко метода на плащане, така че да може да заплатите или получите плащането си в удобното за вас време и място.

2. Как да закупя или продам криптовалута в Altcoins.bg?

Пълни инструкции може да намерите тук: Първи стъпки в Altcoins.bg

3. Защо да избера Altcoins.bg?

Постоянно работим, за да можем да Ви предложим най-добрата услуга по обмяна на криптовалути в България. Платформата ни е автоматизирана и това ни позволява да работим с най-ниските спредове в България, което означава, че получавате повече за парите си спрямо конкурентни услуги. И ако това не е достатъчно, залагаме на високо ниво на сигурност, което спомага за безпроблемното изпълнение на вашите поръчки. Така работата с нас е бърза, лесна, сигурна и удобна.

За повече информация, може да прочетете и статията по темата в блога ни: Защо да изберете Altcoins.bg?

4. Трябва ли да се регистрирам, за да търгувам в Altcoins.bg?

За да използвате пълната функционалност на платформата, трябва да си направите регистрация и да преминете краткия процес на верификация.

5. Може ли сумата от поръчката ми в Altcoins.bg да бъде платена от друго лице? Може ли да продам криптовалута през профила си и друго лице да получи парите?

Не, според новите промени в ЗМИП (Закон за мерките срещу изпиране на пари), нямаме право да получаваме плащания от неверифицирани клиенти на платформата, нито да изпращаме плащания към такива. Затова всеки, който желае да заплати поръчка в Altcoins.bg или да получи плащане от нас, трябва да има собствен регистриран и верифициран профил.

6. Защо да използвам Altcoins.bg, а не някоя световна борса?

При нас нещата се случват бързо, лесно, удобно и най-вече сигурно, така че да получите желаната от вас сума в лева или коини по най-бързия начин. Често дори като сметнете всички разходи, докато успеете да изпратите парите си до борсата, работата с нас излиза по-евтино. Да не говорим, че докато заредите акаунта си там (често отнема 2-3 дни), цената на желаната от вас криптовалута може да се е променила осезателно и реално да загубите от това че работите там. Ние използваме локални методи за разплащане, така че да можем да създадем максимално удобство за клиентите си. Допълнителна информация може да намерите тук: Защо да избера Altcoins.bg?

7. Мога ли да получа коините си в някоя световна борса, сайт за хазарт, МЛМ платформа, клауд майнинг и т.н.?

Да, ние не поставяме никакви условия как ще работите с парите си. Можем да ги изпратим на всеки един крипто адрес по света. Ето как да стане това: Как да захраня акаунта си в борсата с Altcoins.bg?

8. Каква е гаранцията, че Altcoins.bg ще ми плати?

Ние притежаваме една от най-големите платформи в България, на много високо технологично ниво. Нямаше да правим всички тези инвестиции и постоянно да се развиваме, ако не искахме да сме най-добрите. Това тотално изключва възможност да сложим петно на бизнеса си като не платим поръчка за каквато и да е сума. Може да видите, че в сайта са написани реалната фирма, с която работим, данните на собственика и т.н. Ако всичко това не е достатъчно, просто прочетете коментарите за нас в интернет или информацията от тази статия.

9.  Какви такси ще платя?

Altcoins.bg работи с малък процент комисион, който е включен в цената, която виждате на сайта. Ето какви са таксите, които се начисляват допълнително към вашата поръчка:

При покупка:

Кеш Терминал - 1.2% от сумата;

Изипей - 1.9% от сумата

Банков превод - няма допълнителна такса. Таксата я взема вашата банка директно от сметката Ви заедно с изпращане на превода към нас

При продажба:

Сепа превод - фиксирана такса от само 1 евро. Как да направим сепа превод в евро?

Ипей - 0 лв.

Изипей - средно 1% от сумата. Пълна разбивка на таксите спрямо сумата може да видите тук: Такси за плащане към каса на Изипей

Банков превод - 1 лв. Това е таксата, която плащаме към нашата банка за осъществяване на транзакцията към вас.

10. Каква е минималната сума, за която мога да търгувам в Altcoins.bg?

В момента минималната сума за поръчка е 100 лв. или равностойността в криптовалута.

11. Защо има минимална сума за поръчка?

Това се налага, тъй като ние работим директно на международните борси. Ние не сме като някои форекс брокери да играем срещу нашите клиенти. Нашата система директно фиксира на международната борса всяка една поръчка, която получим от вас. По този начин вие може да сте сигурни, че транзакцията Ви е завършена на актуалната в момента цена. Негативното е, че за борсите поддържат минимална сума, за която ни позволяват да правим единична поръчка. Това е причината да прехвърлим този минимум и при нас.

12. Каква е максималната сума за поръчка?

В момента максималната сума за единична поръчка е 30,000 лв. Ако искате да закупите или продадете по-голяма сума, просто направете следваща поръчка или се свържете с нас.

13. Купих криптовалута, кога ще я получа?

След като получим информация от доставчика на платежната услуга, че вашата поръчка е заплатена, системата ни пристъпва към изпълнение на поръчката, т.е. закупува валутата за вас от международната борса и я изпраща към портфейла, който сте регистрирали в заявката си в Altcoins.bg. Фактическото получавване на валутата става в рамките на 15-ина мин. след имейла за завършена поръчка

Моля да имате предвид, че получаваме вашето плащане веднага през каса на Изипей и Кеш Терминал, но банковите преводи отнемат поне няколко часа в работни дни. В неработни дни банките не изпълняват междубанкови плащания.

Приблизително време, за което ще получим изпратената от Вас сума:

- чрез банков превод по БИСЕРА преди 08:30ч. на работен ден - на същия ден след 10:30ч.

- чрез банков превод по БИСЕРА между 08:30ч. и 12:30ч. на работен ден - на същия ден след 14:00ч.

- чрез банков превод по БИСЕРА между 12:30ч. и 14:30ч. на работен ден - на същия ден след 16:30ч.

- чрез банков превод по БИСЕРА след 14:30ч. или по време на неработен ден - на следващия работен ден до 10:30ч.

- чрез банков превод по РИНГС (платежна система за брутен сетълмент в реално време) през работен ден (между 8:00 и 15:00ч.) - до 30-60 минути след самия превод

- на каса на EasyPay - почти веднага

- чрез устройство на Cashterminal - почти веднага

Имайте предвид, че ако изпращате средства към нас от международна банкова сметка, ще ги получим след около 24 часа.

14. Продадох криптовалута, кога ще си получа парите?

Статуса на вашата транзакция може да следите от профила си в Altcoins.bg или от менюто на самата поръчка. Ако изберете да получите плащането на каса на Изипей или по Микросметка в Ипей, плащането ще бъде извършено в рамките на 15 мин. след имейла от нас за завършена поръчка. При нужда от банков превод имайте предвид, че ще минат поне няколко часа докато паричките "светнат" в сметката Ви. Това забавяне не е от нас, а се определя от междубанковата система за изплащане на средства Бисера, която обслужва трансфери три пъти на ден.

Приблизително време, за което ще получите изпратената от нас сума:

- чрез банков превод по БИСЕРА преди 08:30ч. на работен ден - на същия ден след 10:30ч.

- чрез банков превод по БИСЕРА между 08:30ч. и 12:30ч. на работен ден - на същия ден след 14:30ч.

- чрез банков превод по БИСЕРА между 12:30ч. и 14:30ч. на работен ден - на същия ден след 16:30ч.

- чрез банков превод по БИСЕРА след 14:30ч. или по време на неработен ден - на следващия работен ден до 10:30ч.

- чрез банков превод по РИНГС (платежна система за брутен сетълмент в реално време) през работен ден (между 8:00 и 15:00ч.) - до 30-60 минути след самия превод

- на каса на EasyPay - до 15 минути

- по ePay - до 15 минути

15. По какъв курс ще се извърши транзакцията?

Поради волатилността на крипто пазара, цената по време на поръчката за покупка или продажба е много възможно да се различава от цената в момента на извършване на самата транзакция. Курсът, по който ще се осъществи вашата поръчка за покупка на криптовалута, е актуалният към момента на получаване на сумата, изпратена от Вас. При продажба, сумата, която ще получите, ще бъде изчислена на база на актуалния курс към момента, в който вашата крипто транзакция към нас получи потвърждение в блокчейна.

16. Защитени ли са данните и транзакциите ми?

Altcoins.bg ползва SSL криптиране, което е криптографски протокол, защитаващ всяка информация, предоставена от Вас на сайта Altcoins.bg. В същото време, Altcoins.bg не съхранява, анализира и използва статистическа и маркетингова информация, която включва Вашите лични данни, и няма възможност за индивидуално или групово идентифициране на нашите клиенти.

17. Какво е работното време на Altcoins.bg?

Платформата предлага автоматична търговия и работи 24/7/365. Ако желаете консултация с нас, информация от отдел Обслужване на клиенти или имате други въпроси, погледнете работните часове на екипа ни най-долу на страницата.

18. Ако търгувам през Altcoins.bg, трябва ли да платя данъци?

Няма значение дали търгувате през Altcoins.bg или някоя международна крипто платформа, законът третира печалбите от криптовалути по един и същ начин. Печалбите от криптовалути, които сте обърнали във фиатна валута, е редно да се декларират и върху тях се плаща данък от 10%. Да, може да се направите на разсеяни, но нашият съвет е да не си правите експерименти. Ние не сме задължени и не подаваме информация за оборота и печалбите на всеки клиент, но това е само защото държавните органи имат достатъчно механизми да ги научат и без нас. Печалбата се изчислява по простата формула: Печалба = Приход от продажба - разход за покупка.