Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 29.09

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 29.09

В този брой както позитивни, така и негативни новини от не кой да е, а Китай.

Доминация на Биткойн: 42.56%

 Цена на Биткойн: $42 313

Обем търговия за последните 24 часа = $93.50 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 24 Extreme Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1.87T -0.19%
Пазарна Капитализация на Биткойн 796B 0.34%
Пазарна Капитализация на Етериум 343B -0.11%
Пазарна Капитализация на DeFi 118B -2.62%

62% от институционалните инвеститори планират да закупят крипто през следващата година

Изглежда институциите разглеждат възможността за крипто инвестиции, които ще реализират високи печалби в дългосрочен план. 62% от тях, които все още не са инвестирали в сектора, споделят, че възнамеряват да направят своята първа покупка през следващата година. Проучването е направено от Nickel Digital Asset Management, европейски мениджър на инвестиции. Участвали са 50 институционални инвеститора и 50 компании, менажиращи богатства в САЩ, Великобритания, Франция, Германия и ОАЕ. 

47% от участниците споделят, че главната причина за инвестицията им е очакването за повишение на цената на активите в дългосрочен план, като 34% смятат, че активът е добър хедж срещу инфлация.

 

Стартъпът Angle Labs получава финансиране от $5 млн, водено от a16z

Angle Labs e получила финансиране от $5 млн, водено от Andreessen Horowitz (a16z). Сред другите инвеститори са също Fabric VC, Wintermute, Divergence Ventures, Global Founders Capital, Alven и Julien Bouteloup. Главната цел на бизнесът е да “отвори нова ера в DeFi”, като се фокусира върху населението, чиято основна валута не е долара.

Компанията сподели, че ще пусне “първият надежден и ликвиден стейбъл Евро (agEUR) на Етериум”. Angle Labs има планове да създаде и стейбълкойни на Долара, но в бъдещите и планове са да направи и стейбъл монета на швейцарския франк, британския паунд, японския йен и корейския уон.

 

Китайските крипто инвеститори с блокиран достъп до CoinGecko, CoinMarketCap и TradingView

С нарастването на усилията на Правителството на Китай да укаже съпротива срещу развитието на крипто сектора в страната, китайските инвеститори са блокирани до достъп до едни от главните сайтове за навременна информация. Това са CoinGecko, CoinMarketCap и TradingView.

Изглежда достъпът до сайтовете е дело на Great Firewall, организация към Правителството, изградена в опит да да спре достъпа и до други международни сайтове като Google, Twitter и Facebook.

COO-то на CoinGecko, Bobby Ong, потвърди, че компанията не е предприела блокирането на сайта за китайските потребители.

 

Басейни за добив на Етериум в Китай затварят врати

Още една неприятна новина от държавата, която многократно забранява крипто. Ден след като SparkPool, вторият по големина басейн за добив на Етериум съобщи, че спира дейност, BeePool, който е четвърти по големина, предприе същите действия. BeePool ще затвори врати от 15 октомври, като причината разбира се са мекрите на Правителството. 

Според данни на Etherscan двата басейна отговарят за една четвърт от всичкия добит Етериум.

Действията идват в момент на засилено внимание на страната към крипто сектора. През май Китай предприе редица действия по затварянето на ферми за Биткойн добив. Сега обаче мерките са взети като цяло срещу сектора. Крипто борсите Binance и Huobi Global спряха регистрации на китайски клиенти, като Huobi ще прекрати дейността си в страна в края на годината.

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога