Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 30.07

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 30.07

Последен ден от работната седмица. Докато броим часовете преди уикенда, може би ще помогне един кратък крипто ъпдейт с последните горещи новини.

Доминация на Биткойн: 47%

 Цена на Биткойн: $39 888, -0.87%

Обем търговия за последните 24 часа = $76.53 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 53 Neutral

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1.52T -1.77%
Пазарна Капитализация на Биткойн 749B -4.55%
Пазарна Капитализация на Етериум 283B 5.40%
Пазарна Капитализация на DeFi 63.7B -15.36%

 

Етериум празнува своя 6-ти рожден ден

Блокчейнът на Етериум стана леговище на много проекти - DeFi, NFT, DAOs. Днес, 30 юли, протоколът празнува своя 6-ти рожден ден. През тези години Етър стана втората по пазарна капитализация криптовалута с оценка от $283 млрд, като единствено пред него е Биткойн.  

Голямата годишнина обаче ще даде край на част от протокола (Етериум 1.0) и ще даде начало на нещо много по-добро (Етериум 2.0). Очаква се новият модел да влезе в сила през 2022, като той ще помогне на мрежата да скалира, отстранявайки сегашните лимити и високи такси. Едва след няколко дни, на 04 август, ще бъде пуснат EIP-1559, който ще промени същността на таксите, плащани към миньорите.

 

Robinhood - деня на листването

Вчера отново бе знаменит ден за крипто обществото, тъй като Robinhood, компанията предоставяща покупка на акции и крипто, стана публична. Цената на акция в момента на листване бе $38 и през първите 15 минути от търгуването претърпя спад с 9%, като след това се възстанови. В момента на писане цената е $34.58.

Robinhood дава възможност на инвеститорите да придобият недиректна инвестиция в крипто и фондовите пазари.

 

CEO-то на PayPal: дигитални портфейли за правителствени стимули 

CEO-то на разплащателната компания Dan Schulman повдигна темата по възможност за използване на дигитални портфейли за доставяне на правителствените стимули, за разлика от процеса сега. Процесът се състои по изпращане на чекове до адрес по пощата или директно по банкова сметка, като е времеемък и с високи банкови такси.

Според CEO-то ако стимулите се предоставят по дигитални портфейли на населението, то процесът не само ще е по-бърз, а и ще намали разходите на държавата и на самия човек (такси свързани с инкасиране на чека). Schulman също призова правителството да работи по адаптацията към дигитална валута на централната банка, проект, който Китай вече осъществи.

 

Bank of America, FTX и Coinbase инвестират в Paxos

Базираната в Ню Йорк блокчейн компания Paxos съобщи четири високопрофилни компании, които са участвали в скорошното финансиране за $300млн. Най-впечатляващо е участието на втората най-голяма банка в Америка - Bank of America, която от известно време проявява интерес към крипто средите. Други компании са Coinbase Ventures, която е дъщерна на крипто борсата Coinbase, FTX - борсата за крипто деривативи, Founders Fund - компанията на инвеститора Peter Thiel.

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога