Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 31.07

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 31.07

Добро утро! Почивен ден е, но за крипто индустрията това е непознат термин. А сега нека разгледаме и последните важни новини.

Доминация на Биткойн: 48%

Цена на Биткойн: $41 600, 0.78%

Обем търговия за последните 24 часа = $90 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 24 Extreme fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1.62T 2.80%
Пазарна Капитализация на Биткойн 780B 4.65%
Пазарна Капитализация на Етериум 285B 1.71%
Пазарна Капитализация на DeFi 77.59B 15.78%

 

ARK Invest закупува акции на Robinhood за $45М

Компанията на Cathie Wood е поръчала 1,297,615 акции на Robinhood, след като трейдинг бизнесът стана публичен в четвъртък. Смята се, че поръчката е струвала $45.1М. Според данни на ARK Invest това е била най-голямата поръчка, която компанията е направила за деня. Акциите са част от ARK Innovation ETF (ARKK) - един от шестте активно менажирани ETF фондове на ARK.

Популярната платформа Robinhood пусна своето IPO през тази седмица и достигна пазарна капитализация от $32 млрд. Акциите се търгуват под знака HOOD и се възприемат като непряка експозиция както на фондовия пазар, така и в крипто. Robinhood предлага разнообразие от седем криптовалути, като една от тях е Dogecoin

Що се отнася до ARK Invest, Robinhood не е единственият избор за крипто експозиция. Компанията притежава акции и в други бизнеси, свързани с дигиталните активи като Coinbase и Square.

 

Малайзия предприема действия против Binance

Комисията по ценните книжа на Малайзия съобщи, че предприема действия против най-голямата крипто борса, защото “оперира нелегално” в юридистикциите на страната. 

Binance е продължила да предоставя услуги в Малайзия, въпреки че е била предупредена, че е включена в Списък за предупреждения към инвеститорите за 2020. Действия са предприети срещу четири дружества - Binance Holdings Limited, Binance Digital Limited, Binance UAB и Binance Asia Services Pte Ltd. 

 

Кентъки е следващият щат, таргетирал BlockFi

Изглежда регулаторите в САЩ продължават да са съсредоточени над BlockFi. За последните две седмици четири щата взеха мерки спрямо компанията - това са Тексас, Алабама, Ню Джърси и Вермонт. Главният проблем са така наречените savings accounts, при който клиентите могат да предоставят криптовалутите си на депозит и получават лихва.

Кентъки е новият щат, който влезе в нарастващия лист. Това бе съобщено в акаунта на BlockFi в Twitter.

 

eToro добавя Shiba Inu (SHIB)

Платформата за търговия eToro добавя Shiba Inu, поради нарастващо търсене от страна на клиентите си. Криптовалутата ще бъде достъпна до над 20 млн потребители.

Shiba Inu е алтернатива на Dogecoin, любимата криптовалута на Elon Musk. Нарасналата популярност на DOGE обаче даде поприще и на други кучешки криптовалути, една от които е именно SHIB, позната още като “Dogecoin killer”.

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога