Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 29.07

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 29.07

Добро утро! Уикендът изглежда все по-близо от очакваното, но в света на крипто новините също са горещи.

Доминация на Биткойн: 48%

Цена на Биткойн: $40 050, +0.9%

Обем търговия за последните 24 часа = $87 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 50 Neutral

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1.55T 0.64%
Пазарна Капитализация на Биткойн 750B 0.75%
Пазарна Капитализация на Етериум 267B 0.59%
Пазарна Капитализация на DeFi 72B -14.41%

 

Robinhood става публична - днес

След като по-рано през годината крипто борсата Coinbase пусна IPO, се задава още една интересна компания. Robinhood ще стане публична днес, което означава, че акциите ѝ ще могат да бъдат търгувани на борсата. 

Ходът е поредният значим и за крипто индустрията, понеже платформата предлага търговия на акции и криптовалути. Акцията ще се търгува под знака HOOD и цената на листване ще е между $38-$42. Интересното е, че Robinhood реши да даде възможност на своите клиенти да заявят поръчка на акции чрез приложението. По този начин се дава възможност на малкия инвеститор да участва наравно с институционалните инвеститори, които обикновено имат достъп до акциите преди официалното листване.

 

Binance пуска услуга за данъчни репорти 

През последния месец CEO-то на крипто борсата “CZ” се опитва да убеди регулаторите по света, че Binance се старае да действа в съответствие с всички закони. Част от това действие изглежда е и новата услугата, която борсата предлага. Тя ще даде на клиентите да трансферират историята на сделките си на трети страни и също да получат преглед на данъчните си задължения. Според Binance това ще направи възможно за потребителите “да следят своята крипто активност”.

 

Ню Джърси дава още един месец на BlockFi преди забраната 

Наскоро компанията BlockFi бе поставена под зоркото око на регулатори в Америка. Щатите Ню Джърси, Алабама, Тексас и Вермонт съобщиха нередности. В резултат на това Ню Джърси помоли BlockFi да спре приемането на нови клиенти от щата. Вчера обаче бюрото по Ценни книжа на Ню Джърси отложи тази забрана с месец, което значи, че решението влиза в сила от 02 септември. Това бе съобщено от CEO-то Zac Prince в пост. “Повтаряхме отново и отново, че ключът към успеха на нашата индустрия е подходящото регулиране. В крайна сметка виждаме това като възможност за BlockFi да помогне да се определи регулаторната среда за нашата екосистема." - каза той.

 

Вицепрезидентът на Гана декларира, че Африка трябва да приеме дигиталните валути

Вицепрезидентът на Гана Dr. Mahamudu Bawumia сподели, че правителствата в Африка трябва да приемат дигиталните валути, за да улеснят търговията в континента. По време на Международната търговска и финансова конференция той съобщи, че с цел подобряване на дейността е необходима единна валута. В момента търгуването между страните на континента е времеемко и скъпо, според Bawumia това би било решено чрез единна валута.

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога