Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 28.07

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 28.07

В средата на работната седмица и след последните движения нагоре-надолу, нека разгледаме най-важните новини от последния ден.

Доминация на Биткойн: 48%

 Цена на Биткойн: $40 160, +8.27%

Обем търговия за последните 24 часа = $97.56 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 50 Neutral

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1.54T 5.62%
Пазарна Капитализация на Биткойн 745B 7.67%
Пазарна Капитализация на Етериум 267B 4.62%
Пазарна Капитализация на DeFi 71.51B -20.21%

 

Сенатор Warren иска сериозни регулации над крипто 

По време на заседание на Банковия комитет сенатор Elizabeth Warren продължи да говори за потенциалните опасности от блокчейн технологията. “Всички предупредителни знаци светят” - каза тя - “хайпа, волатилността ...с нарастването на крипто пазара нарастват и рисковете за нашата финансова стабилност на икономика”.

 

Binance прави по-трудно анонимното търгуване

С нарастване на интереса на регулаторите към най-голямата крипто борса, Binance реши да понижи дневния лимит на тегленията от акаунтите, които не са предоставили документ за самоличност. Борсата има три степени на верификация. Основното ниво пита за име, националност, дата на раждане и адрес. За второ ниво е необходима идентификация и снимка, а за трето ниво - верификация на адрес чрез банково извлечение или сметка за комунални услуги.

Клиентите, които са верифицирани само на първо ниво, вече могат да теглят до 0.06 Биткойна на ден ($2 000). Преди това те имаха лимит до 2 Биткойна на ден ($80 000 по днешни цени).

 

CEO-то на Binance в търсене на свой заместник

Binance често присъства в броя, но в компанията нещата се развиват с висока скорост. По време на интервю, в което CEO-то каза, че Binance US иска да стане публична, Changpeng Zhao сподели, че също търси свой заместник. „В момента всъщност търся старши човек със силен опит в съответствието (compliance), със силен регулаторен опит, който да ръководи цялата организация, може би ще стане новия изпълнителен директор на Binance“- каза "CZ".

 

DeFi достигна 3 млн потребителите 

В търсене на директната връзка между протоколите, децентрализираните борси (DEX) определено спечелиха голям интерес. От общо 3,090,721 крипто адреса, които са оперирали с DeFi проекти, три от топ протоколите са DEX-ове. На 1 януари тази година потребителите са били 1млн и са се повишили с 160%. Сред топ протоколите, повлияли на растежа са Uniswap, Compound, 1inch Exchange и SushiSwap.

 

 

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога