Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 24.07

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 24.07

Уикендът започна, но преди това нека разгледаме и последните крипто новини.

Доминация на Биткойн: 46%

 Цена на Биткойн: $33 600, +2.7%

Обем търговия за последните 24 часа = $72 млрд

🚨 Fear and Greed Index: 22 Extreme Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1.38T 2.60%
Пазарна Капитализация на Биткойн 630B 3.07%
Пазарна Капитализация на Етериум 248B 2.87%
Пазарна Капитализация на DeFi 65.8B 9.17%

 

Binance US планира да следва примера на Coinbase и да стане публична компания

CEO-то на най-голямата крипто борса в света сподели по време на онлайн конференцията REDeFiNE Tomorrow, че Binance US “търси потенциален път за IPO”. Той също каза, че Coinbase показа пътя за останалите крипто фирми, запътили се към IPO. Coinbase бе първата крипто компания, която стана публична в САЩ през април тази година. В следствие на това всеки може да търгува с акции на крипто борсата.

Въпреки че Binance страда от вниманието на регулатори по целия свят, наскоро борсата нае Brian Brooks - предходен председател на Office of the Comptroller of the Currency (OCC).

 

Amazon “изучава” крипто разплащанията

Компанията търси да наеме Лидер в дигиталните активи и блокчейн продуктите. Идеята е той да създаде визията и пътя за нови разплащателни продукти. „Вдъхновени сме от нововъведението, което се случва в крипто пространство, и изследваме как може да изглежда това на Amazon.“- се казва в изявление на бизнеса.

 

Комисар на SEC разтревожен от забавянето на одобрението на Биткойн ETF 

Един от комисарите на Securities and Exchange Commission (SEC), Hester Peirce, е разтревожена от бавната адаптация на институцията към крипто ETF-ите.

По време на онлайн конференцията “The B Word”, Peirce каза, че други страни, например Канада, вече търгуват свои крипто ETF-и, а САЩ все още се бави с одобрението на дериватива. „Никога не бих си представила, че ще попадна в тази ситуация, в която все още не бихме одобрили нещо (крипто ETF), а други държави вървят напред“ - сподели тя.

 

Биткойн “ключова тенденция” за Twitter, каза CEO-то Jack Dorsey

Dorsey потвърди, че Биткойн “ще е част” от платформата, заедно с изкуствения интелект (AI) и децентрализацията. По време на среща с акционерите за Q2 CEO-то каза на инвеститорите да “продължите да наблюдавате (крипто) пространството и да инвестирате агресивно в него”. 

По-рано тази година Dorsey спомена и че Lightning Network, втория слой за намаляване на таксите и по-бързи транзакции при Биткойн, ще бъде интегриран в Twitter или BlueSky.

 

13-годишен продава NFT-та за $160,000

Момчето Gajesh Naik от Goa, India, създаде колекцията Weird Whales - картики на пикселизирани китове. За усилията си той е спечелил 80 ETH чрез NFT платформата OpenSea.

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога