Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 27.07

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 27.07

В понеделник крипто пазарът изглежда започна своето възстановяване от последните няколко седмици, но скоро след това нещата претърпяха обрат...отново.

Доминация на Биткойн: 48%

Цена на Биткойн: $36 800, -3.8%

Обем търговия за последните 24 часа = $113 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 32 Extreme Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1,45T -4.71%
Пазарна Капитализация на Биткойн 691B -3.79%
Пазарна Капитализация на Етериум 254B -6.15%
Пазарна Капитализация на DeFi 68.22B 16.47%

 

Биткойн се изкачи до $40 000 и падна под $37 000

В навечерието на неделя цената на Биткойн се повиши значително, като от $34 500 достигна до $38 500, а след това продължи темпа до $40 499 (според CoinMarketCap). Това възбуди приятни емоции у крипто феновете, но скоро след това (в понеделник вечерта) цената започна да спада и към момента на писане е $36 967.

Какви обаче бяха потенциалните новини, причинили тези движения? Според мнозина причините за вдигатено са положителното изказване на Elon Musk по време на конференцията “The B word” и слуховете, че Amazon ще подкрепя разплащания с Биткойн.

Говорител на Amazon обаче отрече спекулациите, че компанията ще подкрепи плащания с най-голямата криптовалута по пазарна капитализация. Той също каза, че Amazon се интересува от крипто индустрията, но все още няма конкретни планове за вграждането на дигиталните активи.

 

Tesla регистрира загуби от обезценка на Биткойн за $23млн. за Q2

Компанията, която закупи $1.3 млрд. в Биткойн през февруари, преоцени актива си и регистрира загуба от обезценка за $23 млн. Това се дължи на счетоводни принципи, според които фирмите не могат да регистрират печалба при увеличаване на цената на актива, но са длъжни да начислят загуби, при спад в цената. В допълнение от Tesla не са закупили или продали Биткойн.

Тех бизнесът има $1 млрд. печалба от производството и доставката на 200 000 превозни средства.

 

Coinbase: Биткойн ETFът е само въпрос на време

Крипто борсата Coinbase остава положително настроена по отношение на дългоочаквания Биткойн ETF, който SEC все още не са одобрили. Според доклад към институционалните инвеститори, Coinbase вярва, че има “смекчаване” на тона относно дериватива и одобрението му е неизбежно. Компанията не дава точна прогноза кога ще бъде одобрен първият крипто ETF в САЩ, но споменава, че очаква събитието да е тази година или през 2022.

 

Shopify подкрепя NFT, като започва с Chicago Bulls

Водеща платформа за електронна търговия Shopify е добавила възможност за NFT продажби. Платформата вече позволява на потребителите да продават дигитален арт, без да разчитат на външен пазар.

Новината бе съобщена от президента на Shopify Harley Finklestein, чрез личния му Twitter акаунт. Един от първите потребители на услугата е Chicago Bulls. Засега функционалността е възложена за “няколко избрани” Shopify партньора.

 

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога