Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 23.07

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 23.07

Добро утро! Днес имаме двойна причина за щастие - петък е и същевременно Биткойн и Етериум светят в зелено. Сега директно към новините от деня.

 

Доминация на Биткойн: 46%

Цена на Биткойн: $32 700, +2.3%

Обем търговия за последните 24 часа = $65 млрд

🚨 Fear and Greed Index: 23 Extreme Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1.34T 2.45%
Пазарна Капитализация на Биткойн 612B 1.40%
Пазарна Капитализация на Етериум 241B 3.36%
Пазарна Капитализация на DeFi 64.09B -5.10%

 

JPMorgan дава на клиентите си, менажиращи богатства, достъп до Биткойн и Етериум фондове

JPMorgan, една от най-големите инвестиционни банки в света, даде възможност на своите клиенти, които управляват богатства, достъп до Биткойн и други крипто фондове. Клиентите вече имат възможност да купуват и продават крипто продукти чрез консултантите на банката. Консултантите имат достъп до 4 продукта на Grayscale и един от продуктите на Osprey Funds.

С този ход JPMorgan дава недиректна експозиция на клиентите си до Биткойн, Етериум, Биткойн Кеш и Етериум Класик. 

 

Goldman Sachs: 18% от най-богатите в света виждат крипто като хедж срещу инфлацията

Проучване на Goldman Sachs показа, че все повече от инвестиционните компании за богати семейства намират криптовалутите като хедж срещу инфлация, обезценяването на валутите и непредвидими макроикономически събития. В изследването са участвали повече от 150 компании по целия свят, като 15% от тях вече притежават крипто активи. 40% от бизнесите споделят, че са разтревожени от обезценяването на фиатните валути, като 45% от тях са заинтересовани да разберат повече за крипто.

 

BlockFi под прицела на регулатори в Ню Джърси, Алабама и Тексас

През седмицата щата Ню Джърси (САЩ) се обърна към BlockFi по отношение на предполагаеми нарушения на Закона на ценните книжа. В резултат платформата бе принудена да спре приемането на нови клиенти от щата. След това Алабама също създаде проблем по отношение на спестовните акаунти в платформата, при които клиентите могат да получат лихва до 8.5% в Биткойн, Тетър или Лайткойн. Вчера към горните два щата се присъедини и Тексас. Държавни регулатори подадоха молба за затварянето на две от дъщерните дружества на BlockFi - BlockFi Lending и BlockFi Trading.

 

GlobalX е следващата компания, която се присъедини към листата на чакащите Биткойн ETF 

Базираната в Ню Йорк компания GlobalX подаде молба пред SEC за дългоочаквания в САЩ крипто ETF. Компанията менажира активи за $31В и е дъщерно дружество на Mirae Asset Global Investments, международен инвестиционен бизнес с над $560В активи под управление.

 

Броят на инвеститорите, притежаващи Биткойн се е утроил от 2018 досега

Според данни от компанията Gallup броят на крипто инвеститорите в САЩ се е повишил от 2% през 2018 до 6% до юни 2021. Проучването определя като “инвеститор” всеки, притежаващ $10,000 или повече в акции, облигации и други финансови активи.

 

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога