Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 22.07

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 22.07

Добро утро! След събитието “The B Word”, което се проведе вчера, е време да обсъдим какво казаха част от гостите.

Доминация на Биткойн: 46%

Цена на Биткойн: $32 010, +4.3%

Обем търговия за последните 24 часа = $80 млрд

🚨 Fear and Greed Index: 21 Extreme Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1.31T 4.47%
Пазарна Капитализация на Биткойн 601B 3.86%
Пазарна Капитализация на Етериум 231B 5.57%
Пазарна Капитализация на DeFi 61B 13.12%

 

Elon Musk: SpaceX е закупила Биткойн

По време на разговора, Musk съобщи, че още една от неговите компании - SpaceX - е закупила Биткойн. Той също потвърди, че Tesla все още държи закупеното от февруари количество от криптовалутата, и че лично притежава Биткойн, Етериум и Dogecoin. Elon не разкри конкретното количество на притежаваните криптовалути, но сподели, че има повече Биткойн, отколкото Dogecoin или Етериум.

 

Jack Dorsey се надява, че Биткойн може да създаде “световен мир”

Сред другите гости на “The B Word” бе CEO-то на Square и Twitter Jack Dorsey. Според него Биткойн може да поправи неща на “фундаментално ниво” и по този начин да подобри развитието във всяко отношение. Dorsey също сподели и възхищението си към крипто обществото, определяйки го като “дълбоко принципно”.

 

Биткойн закона на El Salvador среща протести на населението 

Бързото приемане и адаптация на El Salvador към Биткойн закона, накара част от населението да не са напълно съгласни с предложението на Президент Bukele. Група, организирана от “Блока на съпротивата и народния бунт", излезе на протест с лозунги срещу закона за новото разплащателно средство. Според протестиращите, Биткойн законът поражда правна несигурност и може да улесни прането на пари. Това обаче не е единствената причина - друг протестиращ споделя, че се притеснява от волатилността на валутата и съответно заплащането, което получава, ако използва Биткойн.

Скорошно проучване показа, че 77% от населението не намират новия закон за добра идея, а опозиционната партия на Bukele е подала молба за оттегляне на закона.

 

Клиентите на JPMorgan виждат Биткойн като нов клас активи

Въпреки последния голям спад в цената на Биткойн, изглежда клиентите на JPMorgan не са загубили интерес към крипто. Голяма част от тях виждат криптовалутата като нов клас активи, сподели директора на Менажиране на активи и богатство, Mary Callahan Erdoes.

В интервю за Bloomberg, Erdoes сподели, че банката ще продължава да предоставя крипто услугите и да посреща нарастващото търсене. “Много от нашите клиенти казват “това е клас активи и искам да инвестирам в тях” и нашата работа е да им помогнем да слагат парите си, където желаят да инвестират”.

 

Председателят на SEC държи под око токенизираните акции

Gary Gensler сподели, че наблюдава токенизираните акции и каза, че Комисията може да заведе дела срещу компаниите, които ги издават. Токенизираните акции са криптовалути, зад което стои като обезпечение реална акция на Apple или Tesla. Някои от бизнесите, които предлагат такива акции са крипто борсата FTX и платформата Abra. Миналата седмица Binance обяви, че спира предлагането на токенизирани акции.

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога