Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 21.07

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 21.07

Добро утро! В средата на седмицата пазарът не чертае ясни представи дали крипто ралито ще се повиши стремглаво нагоре или ще се задържи на тези нива. Вчера най-голямата криптовалута по пазарна капитализация Биткойн, падна до малко над $29 000, а сега е отново над $30 500. Въпреки това нека разгледаме новините от последния ден.

Доминация на Биткойн: 47%

Цена на Биткойн: $30 454, +2.9%

Обем търговия за последните 24 часа = $59 млрд

🚨 Fear and Greed Index: 10 Extreme Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1.24T 3.95%
Пазарна Капитализация на Биткойн 573B 3.04%
Пазарна Капитализация на Етериум 216B 6.39%
Пазарна Капитализация на DeFi 57.8B -3.94%

 

Circle разкри своите резерви зад USDC

Circle, компанията зад USDC, представи доклад за резервите си. Стейбълкойнът е обезпечен с резервната валута долар и издателят трябва да има резерв равен (или по-голям) от USDC токените в обръщение. Според счетоводния репорт, изготвен от Grant Thornton и издаден в петък, Circle държи $22,176,182,251 в акаунта си. Над 60% от сумата е под формата на кеш, 14% в корпоративни облигации и краткосрочни заеми, 12% в държавни облигации, 13% в Yankee Certificate of Deposits.

 

Европейската комисия иска да забрани анонимните крипто портфейли до 2024

Европейската комисия, която предлага промени в европейското законодателство, издаде предложение за стриктни регулации на анонимните крипто портфейли и транзакции. Според документът, Комисията предлага компаниите, които извършват преводи на Биткойн и други криптовалути, да събират лични данни на изпращача и получателя. Това би помогнало на правните органи да извършват борба с прането на пари.

 

Компанията Rothschild Investment е увеличила Биткойн експозицията си с 300% от април насам

Според последния доклад, представен пред SEC,  Rothschild Investment притежава 141,405 акции от Биткойн Тръста на Grayscale. По-конкретно Rothschild държи акции, равняващи се на около 132 Биткойна.

Въпреки това, бизнесът залага на бъдещето и на втората по пазарна капитализация криптовалута - Етериум. Компанията е закупила 38,346 акции от Етериум Тръста на Grayscale.

 

SushiSwap представя нови 4 продукта по време на Етериум конференцията в Париж

Децентрализираната крипто борса SushiSwap съобщи, че представя 4 нови автоматични маркетмейкъра (AMM), които ще помагат на разработчиците, трейдърите и потребителите, които използват протокола за стейкинг на средства. Съобщението по време на конференция в Париж гласеше, че автоматичните маркетмейкъри, наречени “Trident”, ще функционират като базов слой на SushiSwap. Те ще позволяват на потребителите да изграждат свои ликвидни басейни (liquidity pools) с различни характеристики.

 

CEO-то на Osprey Funds казва, че САЩ ще одобри Биткойн ETF през 2022 “най-рано”

CEO-то на Osprey Funds - Greg King - сподели по време на изказване пред Yahoo Finance, че SEC има толкова много ангажименти за 2021, че Биткойн ETF не изглежда да е един от тях. Вече доста компании подадоха молба за крипто ETF, а SEC удължи разглеждането на част от тях за втори път.

 

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога