Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 13.07

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 13.07

След кратката почивка е време да се върнем към крипто ежедневието, в което новостите валят с огромна сила. А сега, директно към най-важните новини.

 

Доминация на Биткойн: 45%

Цена на Биткойн: $33 150, -4%

Обем търговия за последните 24 часа = $61 млрд

🚨 Fear and Greed Index: 

20 Extreme Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1.35T 4.60%
Пазарна Капитализация на Биткойн 617B 3.98%
Пазарна Капитализация на Етериум 232B 7.07%
Пазарна Капитализация на DeFi 67.87B 0.44%

 

Capital Group Division купува 12% от акциите на MicroStrategy

Компанията, менажираща активи за $2.2Т, е купила част от пакета на софтуерната компания MicroStrategy, която упорито инвестира в Биткойн. По този начин Capital Group Division има непряка експозиция в най-голямата криптовалута по пазарна капитализация. Единствено BlackRock има по-голям пакет от акции спрямо Capital Group Division в компанията на Майкъл Сейлър. Чрез постоянните инвестиции и няколкото набавени облигационни заема, MicroStrategy притежава общо 105 085 Биткойна или около $3.4В по днешните цени на валутата.

 

LINE PLUS, част от мегабизнеса Softbank, помага на Централните банки при плановете им с дигиталните валути

LINE PLUS е финтех компания, базирана в Южна Корея и притежавана от Softbank. LINE сподели, че е създала своя Блокчейн технология, която да помага на Централните банки и идеите им за собствени дигитални валути (CBDCs). Те ще дадат възможността на банките за намаляване на разходите по отпечатване на пари, ще направят системата по-прозрачна, но и ще дадат достъп на Централната банка до информация относно конкретните потребности на всеки от населението.

През последните месеци интересът на банките в Азия към CBDCs се увеличава. Китай вече създаде свой дигитален юан, а Тайланд, Хонконг, Израел и Палестина също планират дигитално бъдеще на валутите си. Европейският съюз и САЩ все още обмислят възможностите.

 

Четвъртата най-голяма банка в Южна Корея ще пази крипто за клиентите си

Отново към Южна Корея. Woori Financial Group съобщи, че ще пази криптовалути за клиентите си. Вископрофилната банка ще си партнира с местната блокчейн компания Coinplug за създаването на услугата.

 

Европейската разплащателна компания  Clear Junction спира преводи от и към Binance

Разплащателният бизнес Clear Junction събщи, че спира поддържането на операции с най-голямата крипто борса в света. Базираната в Лондон компания сподели, че това решение е взето, поради изказването на британския регулатор FCA по отношение на едно от дъщерните дружества на Binance. 

Въпреки че FCA изрично потвърди, че клиентите от Острова могат да достъпват главния сайт на Binance, то изглежда Clear Junction и няколко банки (Barclays и Santander) са против.

 

TikTok забранява платените крипто реклами, но “финансовите анализи” остават незасегнати

Социалната платформа, която набра изключителна популярност през последната година, забрани на своите инфлуенсъри да промотират криптовалути. 

Промяната се отнася конкретно за платените реклами - кратко видео, което потребителите качват, съдържащо #ad с линк към промотирания продукт (обикновено страницата за вписване).

Решението е взето както за промоции на криптовалути, така и за заеми, кредитни карти, търговия на валути и бързи схеми за забогатяване. Забраната обаче не се отнася до “финансовите анализи”, които правят част от финансовите гурута.

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога