Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 10.07

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 10.07

Почивните дни настъпиха, а с тях и приятното настроение. Но както знаем в света на криптовалутите думата “почивка” не съществува, затова нека направим обзор на последните новини.

Доминация на Биткойн = 45%

 Цена на Биткойн 33 610, +1.4%

Обем търговия за последните 24 часа = $72 млрд (-8%)

🚨 Fear and Greed Index: 

20 Extreme Fear

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1.40T 1.87%
Пазарна Капитализация на Биткойн 631B 2.14%
Пазарна Капитализация на Етериум 247B -0.55%
Пазарна Капитализация на DeFi 70.66B -13.19%

 

Steve Wozniak, един от създателите на Apple, вярва, че Биткойн е “математическо чудо”

Криптовалутата с най-голяма пазарна капитализация привлече вниманието на още една високопрофилна личност в лицето на Steve Wozniak. 

По време на презентация за събитието Talent Land Jalisco, тех предприемачът заяви: „Не инвестирам в Биткойн, но вярвам в него за в бъдеще“. Wozniak добави, че Биткойн е по-привлекателен в сравнение със златото. „Златото е ограничено и трябва да го търсим; Биткойн е най-удивителното математическо чудо“ - каза той.

 

Elon Musk отново критикува Биткойн и Етериум, но възхвали Dogecoin

В Twitter Musk сподели мнение за скалиращия ефект на Биткойн и Етериум, докато в същото време промотира Dogecoin. Конкретно той каза, че транзакциите на двете най-големи по пазарна капитализация криптовалути са бавни, а цената за таксите - висока. 

Според Musk планът за ъпгрейд на Dogecoin ще реши тези проблеми. Ще се максимизира скоростта на транзакциите и минимизират разходите за тях.

 

77% от жителите на Ел Салвадор смятат, че приетият Биткойн закон не е “мъдър” ход

Мнозина крипто фенове възхваляват предложения от Президент Bukele Биткойн закон. В резултат Биткойн вече е законно платежно средство в Ел Салвадор, но изглежда жителите не са ентусиазирани от тази новост, даже напротив. 

Според проучване на Центъра за градстки изследвания към един от местните университети, 77% от участниците смятат Закона на Bukele като “не много мъдър” или като “изобщо немъдър” ход за страната.

 

Британският орган за рекламни стандарти има проблеми с Биткойн рекламите

Органът за рекламни стандарти държи под око крипто рекламите и желае да ограничи безотговорните такива, които примамват потребителя да инвестира в криптовалути. „Ние виждаме това като изключително важна и приоритетна област за нас.” - сподели Miles Lockwood, директор на отдела по жалби и разследвания към организацията. Той добави, че крипто индустрията е с “червен сигнал” по отношение на финансовите реклами.

-------

Ако все още не сте разбрали за нашата промоция по повод Европейското първенство по футбол, все още не е късно да се възползвате. Повече информация тук

През Altcoins.bg може да използвате и най-добрата карта за криптовалути, а именно Златна карта на Изипей. До 5к на ден за теглене от всеки банкомат, без такса, без превалутиране и без скрити условия!

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога