Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 09.07

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 09.07

Дългоочакваният уикенд наближава! Но преди мечтите за плаж, море и коктейл в ръка, нека разгледаме последните за деня крипто новини!

Доминация на Биткойн = 45%

Цена на Биткойн 32 860, -0.9%

Обем търговия за последните 24 часа = $78 млрд

🚨 Fear and Greed Index: 

20 Extreme Fear

..............

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1.38T -1.73%
Пазарна Капитализация на Биткойн 621В -0.44%
Пазарна Капитализация на Етериум 250В -3.88%
Пазарна Капитализация на DeFi 70.4B -1.64%

 

Crypto.com стана първата международна платформа за криптовалути, която получи лиценз за институция за електронни пари в Малта.

 

Компанията зад USDC - Circle - става публична чрез SPAC

Circle съобщи,че ще стане публична чрез SPAC (форма на специално придобиване на компания, вече листната на пазара). Сделката е обявена за $4.5В. Очаква се засилен интерес към финтех компанията, която използва Блокчейн за извършване на плащания. Също така Circle партнира на Coinbase за създаването на стейбълкойна USDC.

 

Bank of America създаде нов екип, посветен на изследването на криптовалутите, според вътрешна бележка, докладва Bloomberg.

 

Аржентински конгресмен предлага законопроект за крипто заплати

Конгресменът José Luis Ramón предложи закон, който разрешава на компаниите да плащат заплатите на служителите си чрез крипто. Една от главните причини за идеята е високата инфлация в Аржентина. Само през май инфлацията е 3.3%, а на годишно ниво 21.5%.

 

SEC отлага решението за Биткойн ETF-a на SkyBridge Capital

Регулаторът удължи периода на разглеждане на молбата за крипто ETF на SkyBridge до 25 август. Това не е първото отлагане - наскоро SEC удължи и решението относно молбата на Kryptoin. Изглежда пътят на първия крипто ETF в САЩ ще е трънлив, въпреки нарастващия брой на Биткойн и Етериум ETF-и в Канада.

 

Santander блокира плащания към Binance за клиентите си от UK

Банката се присъедини към друга голяма банка Barclays и блокира депозирането на средства за клиентите си на Острова. Причината отново са мерки “за ваша защита”. Наскоро FCA съобщи, че дъщерно дружество на Binance - Binance Markets Limited - не е регулирано в рамките на страната.

 

Jack Dorsey потвърди, че Square работи над Биткойн хардуерен портфейл

Dorsey потвърди наскоро споделената идея Square да създаде хардуерен портфейл за Биткойн. Адвокатът на криптовалутата силно желае да направи опазването на Биткойн широкоразпространено. Кодът ще бъде изцяло отворен.

 

CryptoPunks NFT ще е част от изложба на музей в Маями

CryptoPunk 5293 ще бъде “първото NFT, което ще влезе в арт колекция на музей”. Колекцията от 10,000 творби е една от най-популярните сред всички крипто фенове, а сега едно от Punk-овете ще бъде рамо до рамо с други феноменални експонати.

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога