Регистрация

Druckenmiller: крипто Ренесанса е на една крачка от нас

Druckenmiller: крипто Ренесанса е на една крачка от нас

През 2020 голяма част от динозаврите на Wall Street започнаха да хвърлят по едно око на Биткойн и блокчейн технологията. 

Изглежда този тренд се завръща, след като Stanley Druckenmiller пусна няколко крипто бомби по време на евента Delivering Alpha Investor Summit. За тези, които не знаят особено много за Druckenmiller, той е милиардер (богатство от $6.4 млрд), легендарен инвеститор, който залага $10 млрд срещу Британския паунд през 90те и човекът, менажирал парите на George Soros. 

Двете главни теми, които той отбеляза като най-важни са: 

1. Американската икономика се е запътила към “твърдо кацане”. Ако JP се опитва да ни увери в “меко кацане” и липса на рецесия, динозавърът не мисли така. 

В сериозен проблем сме! 

И Druckenmiller ще е изненадан, ако не срещнем рецесия през следващата година. Той обвинява ФЕД и политиката, която водят през последната година и казва, че тяхната “смешна теория” може да повлияе на бизнесите за години напред. 

 

2. Липсата на доверие е централните банки по света, може да стимулира крипто Ренесанс. 

Ако развитието и бичия пазар от миналата година дадоха летящ старт на много бизнеси, представете си крипто Ренесанс?!

Докато Druckenmiller направи ясно, че той лично не притежава крипто, но той вярва, че с нарастващите проблеми при централните банки, може да видим мнозина от тях търсещи децентрализацията на блокчейн. И може би е прав.

Тук е представянето на Биткойн спрямо останалите най-големи фиатни валути. 

Според информация на Messari, немалко инвеститори продават Британски паунд и Евро за Биткойн и долар …очевидно. 

 

Altcoins.bg VIP Club - Ела на мястото, където ще намериш всичко в крипто само с няколко клика!

 

Други водещи новини:

Sam Bankman-Fried, основателят на FTX, бил “потенциално заинтересован” от покупка на Twitter с Elon Musk. Това може би щеше да хвърли още повече про-крипто настроеност за плановете на платформата… но засега всичко е в застой.

 

Ken Griffin от Citadel пък смята, че напускането на Биткойн и NFT позиции на инвеститорите, е добро за икономиката. Citadel винаги са били анти крипто, така че това не мисля, че трябва да ни учудва.

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога