Регистрация

ATOM, XTZ, ALGO, OXY и RAY налични за търговия в Altcoins.bg

ATOM, XTZ, ALGO, OXY и RAY налични за търговия в Altcoins.bg

Здравейте приятели,

Портфолиото на Аltcoins.bg от предлагани криптовалути продължава да се разширява. Радваме се да ви представим петте най-нови попълнения: ATOM, XTZ, ALGO, OXY и RAY. С тях сайтът ни вече разполага с разнообразието от 29 криптовалути като продължаваме да сме номер 1 в България в това отношение (и не само).

А сега нека се запознаем с новите токени:

 

- Cosmos (ATOM) произходът му може да се датира от 2014г. с изобретяването на Tendermint (нов вид хибриден PoS консенсус алгоритъм) от Джей Квон (Jae Kwon), Зарко Милошевич (Zarko Milosevic) и Итън Бучман (Ethan Buchman). През 2016г. бе публикувана бялата книга за Cosmos и на следващата година беше проведена символична продажба (ICO).

Мрежата на Cosmos представлява децентрализирана екосистема от независими помежду си блокчейн вериги, които могат да се свързват и обменят информация, благодарение на мостове наречени (Peg zone). Този фокус върху персонализираността и оперативната съвместимост го отличава от другите проекти. Вместо да дава приоритет на собствената си мрежа, неговата цел е да насърчи екосистема от мрежи. Това означава, че те трябва да се защитават, да имат собствено управление и да управляват свои валидатори. 

 

- Tezos (XTZ) представлява платформа, върху която могат да се пишат интелигентни договори (Smart Contracts) и децентрализирани приложения (dApps), подобно на Ethereum. Има обаче голяма разлика: Tezos има за цел да предложи по-напреднала инфраструктура. Това означава, че може да се развива и подобрява с течение на времето, без изобщо да съществува опасност от хард форк (разцепване на основната верига). Това е нещо, от което и Bitcoin, и Ethereum са пострадали, откакто са създадени. Хората, които притежават XTZ, могат да гласуват по предложения за подобрения на протокола, които са внесени от разработчиците на Tezos. Технологията в основата на Tezos е предложена за първи път в бяла книга, публикувана през септември 2014г, от Артър Брейтман (Arthur Breitman). След поредица от забавяния основната мрежа на Tezos стартира четири години по-късно. 

 

- Algorand (ALGO) е сравнително нов проект, който направи кик старт под формата на ICO (първоначалното предлагане на монети) и стартира своята основна мрежа (Main Net) през юни 2019г. Algorand е измислен от Силвио Микали (Silvio Micali), той е професор по компютърни науки в Масачузетския технологичен институт. Той е носител на наградата на Тюринг (през 2012 г.) за фундаменталния си принос към теорията и практиката на сигурни двустранни изчисления, електронни пари, криптовалути и протоколи за блокчейн. Това го прави един от най-известните създатели в сферата. Algorand използва своя собствена разработка на стандартния Proof of Stake (доказателство за залог) алгоритъм, наречена pure proof-of-stake (PPoS). Това означава, че влиянието на всеки потребител върху избора на нов блок е пропорционално на неговия залог (брой жетони) в системата.

 

- Oxygen (OXY) е протокол представляващ първокласна брокерска DeFi услуга, изградена на Solana и задвижвана от верижната инфраструктура на Serum. Проектът стартира в края на 2020г. с пускането на основната му алфа. Централата на Oxygen е в Швейцария, а основният екип се състои от хора, които са запалени по изграждането на финансовата инфраструктура на бъдещето. Те заедно имат десетилетия финтех опит, като 15 разработчици са разположени по целия свят.
Амбицията на Oxygen е да трансформира сегашния ни модел на финансиране в по-достъпен, справедлив и мощен, отколкото някога сме си представяли. Първата фаза на проекта е кредитиране чрез заем с инфраструктура, базирана на басейни (liquidity pools). След това екипът зад Oxygen планира да създаде споразумения за променлива търговия и структурирани продуктови функции, така че разработчиците да могат да създават свои собствени структурирани продукти. Тяхната крайна цел е визията да създадат бизнес единици на пазара, които съществуват в инвестиционните банки, и да ги направят достъпни за всички.

 

- Raydium (RAY) е автоматизиран маркетмейкър (AMM) и доставчик на ликвидност, изграден върху блокчейна Solana за децентрализираната борса Serum. За разлика от всички други AMM, Raydium осигурява ликвидност на централната книга с поръчки на Serum, като ги превръща в лимитирани поръчки (Limit Orders). Това означава, че средствата, депозирани в Raydium, се преобразуват в лимитирани поръчки, които се намират в книгите за поръчки на Serum. Това дава достъп на Raydium до всички потоци от поръчки на децентрализираната борса Serum, както и до съществуващата им ликвидност.

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога