Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 06.10

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 06.10

Добро утро! Алармата за възход на пазара звъни, а с нея нека видим и последните крипто новини!

Доминация на Биткойн: 43.87%

 Цена на Биткойн: $51 727

Обем търговия за последните 24 часа = $113.67 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 68 Greed

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.21T 2.53%
Пазарна Капитализация на Биткойн 974B 4.79%
Пазарна Капитализация на Етериум 410B 2.99%
Пазарна Капитализация на DeFi 131B 2.34%

Петата най-голяма банка в САЩ предлага опазване на крипто за клиентите си

U.S Bank, петата най-голяма банка в САЩ, съобщи, че ще предлага услуги по опазване на криптовалути за клиентите си (custody services). Възможността ще е на налична за Биткойн, Litecoin, Bitcoin Cash, като се очаква скоро банката до добави към списъка и Етериум.

Институционалните инвестиционни мениджъри, които имат частни фондове в САЩ и Каймановите острови, ще могат да съхраняват своите частни ключове в банката. U.S Bank си партнира с известната компания за крипто финансови услуги NYDIG, която също ще помага в опазването на ключовете. 

По-рано тази година NYDIG обяви партньорство с FIS, компания за банков софтуер, за да дадат възможност на американските клиенти да купуват и продават Биткойн директно чрез банковия си акаунт.

Малко по-късно през деня ще е готова и аудио версия на броя! Слушай я ТУК!

 

Бразилия иска да направи Биткойн легална “валута за разплащане”

Законодателите в Бразилия работят по рамка, която ще направи инвестирането в Биткойн и другите криптовалути лесно и легално. 

Законът бе приет от законодателната власт в страната, но сега се иска изменение от Партията на солидарността, който ще даде на Биткойн легалния статут на “валута за разплащане”. 

Не е ясно обаче какво точно се има предвид под това уточнение, законът изрично спира обсъждането на Биткойн като “законно платежно средство”. Според депутатът зад предложената промяна, Aureo Ribeiro, това ще даде на криптовалутата възможност да бъде приет за плащания в Бразилия, както фиатните валути. 

 

DeFi борсата THORSwap събра финансиране от $3.75 млн

THORSwap е главната борса, изградена на екосистемата Thorchain. Тя е събрала финансиране от $3.75 млн, водено от IDEO CoLab Ventures, като сред останалите участници са също True Ventures, Sanctor Capital, Thorchain и други. 

THORSwap предлага възможността за децентрализирани операции между различните блокчейни като Биткойн, Bitcoin Cash, Етериум, Litecoin, Binance smart chain.

Идеята е да се изгради директна връзка в операциите между различните блокчейни, без да са необходими т.н. Wrapped токени. 

 

Circle, издателят на USDC, “кооперира” на SEC по разследване 

Circle, компанията, която издава стейбълкойна USDC, е под разследване от SEC от юли тази година, според данни от бизнеса.

„През юли 2021 г. получихме разследваща призовка от изпълнителния отдел на SEC с искане за документи и информация относно някои от нашите притежания, клиентски програми и операции“, заявиха от компанията. „Ние си сътрудничим изцяло с тяхното разследване“, добави Circle.

През август Circle и SEC се срещнаха за втори път, когато регулаторът наложи глоба от $10 млн, тъй като Poloniex, дъщерно дружество на компанията, не е била регистрирана за операциите си като борса. 

SEC наблюдава отблизо дейността на стейбълкойните, като открито заяви, че работи над идеи за регулациите им.

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога