Регистрация

Защо MicroStrategy ще има ново CEO?

Защо MicroStrategy ще има ново CEO?

Майкъл Сейлър е един от най-големите заклети фенове на Биткойн. Той направи поредица от иновативни стъпки, с които даде началото на невиждана до момента крипто адаптация по отношение на бизнеса. И след толкова усилия, Майкъл решава, че е време да се оттегли от позицията си като CEO на MicroStrategy? Явно да. Фокусът му ще бъде насочен в посока, която изглежда доста позната ни от друго CEO. 

 

Историята на емоционалната връзка на MicroStrategy и крипто започна през август 2020, когато компанията се превърна в първата публична фирма, която да добави Биткойн в баланса си. Критици срещнаха различни мнения - от голямата волатилност, до стъпка напред в развитието на нов клас активи. 

 

Въпреки критиките обаче, MicroStrategy се превърна в ключовия фактор, който отключи желанията на голям кръг бизнеси, които от време мечтаеха за Биткойн в баланса си. Няколко месеца по-късно една от тези компании се оказа и Tesla. Майкъл и Илон дори открито говориха за стъпките как поръчката може да се случи. Така MicroStrategy се оказа важен коз, който задвижи цяла вълна от бизнес интерес в Биткойн пространството за 2021, което оказа влияние и на сносните повишения в цената, които видяхме. Не само бизнеси откриха крипто като възможност - много финансови институции, банки, компании за опазване на активи - също погледнаха с перспектива на дигиталните активи. 

 

MicroStrategy обаче направи не една Биткойн поръчка. От време на време често гледахме набързо написаните съобщения на Майкъл в Twitter за поредната покупка. Това разшири Биткойн залежите в баланса и към момента компанията е най-големият притежател на криптовалутата сред публичните компании. 

 

По-рано тази седмица обаче Сейлър сподели, че се оттегля от позицията на CEO, която ръководи от 1989 насам. Той ще остане на скамейката на изпълнителните директори. Действията се взимат изключително бързо - още от понеделник, 8 август, новият CEO ще е Фон Ли, досегашният президент. 

 

Интересен е фактът, че промяната на ръководните позиции не се отрази негативно на акциите на MicroStrategy, даже напротив. Акцията е нагоре с 12.73% за днес в $313. 

 

Новите промени ще дадат възможността Майкъл да се фокусира по-задълбочено над Биткойн стратегията. “Фокусът ми ще е към застъпничеството и образованието за Биткойн, както при Съвета за копаене на биткойн, и като говорител и пратеник на глобалната биткойн общност” - каза Сейлър. 

 

Позицията му много наподобява ходът на друг голям Биткойн адвокат - Джак Дорси. Дълги години Дорси се разпокъсване и беше изпълнителен директор на Twitter и Block (Square). Но следвайки Биткойн мечтите си, той се оттегли от социалната медия. 

 

Това, което Майкъл направи за MicroStrategy, беше иновативно не само в отношение за самата софтуерна компания, а за всички бизнеси. Той отвори вратите за всички институционални инвеститори да открият нова финансова ниша. Какво следва от тук нататък е още по-интересно, след като имаме две от най-големите Биткойн фенове, концентрирани само върху една кауза - адаптация. 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога