Регистрация

Верификация на профил в Altcoins.bg!

Верификация на профил в Altcoins.bg!

Здравейте, приятели!

В статията за юлската томбола ви споделихме, че предстои един сериозен пост, в който трябва да обясним ситуацията с новите промени в Закона за мерките срещу изпиране на пари и финансиране на тероризма, накратко ЗМИП.

Според тези промени в закона, всички крипто чейндж бюра, съдържатели на портфейли и крипто инвестиционни продукти, сред които е и Altcoins.bg, ставаме задължени лица по ЗМИП. Това означава, че законово и документално трябва да отговаряме на определени изисквания, ниво на сигурност и стандарт за обслужване на клиентите ни.

Какво означава това?

В най-общи линии ще трябва да направим леки промени по работата на платформата ни, за да защитим още повече клиентите си от опити за различен вид измами, пране на пари и от използване на чужди самоличности за търговия при нас.

Това означава, че ще можете да бъдете още по-сигурни, че в Altcoins.bg отговаряме на всички законови изисквания и парите, и данните ви са на сигурно място!

Само по себе си това е нещо чудесно, защото високото ниво на сигурност никога не е излишно.

Този закон е и една от причините преди повече от половин година да започнем работа и да изградим една изцяло нова платформа. Така в момента трябва да направим няколко дребни актуализации, за да отговорим на последния вариант по изискванията на закона.

Ето как обаче ще се промени и начина, по който вие работите с нас.

Какви ще бъдат промените за мен?

На първо време единственото, което вие ще се наложи да направите, е да преминете кратката процедура по KYC (така модерното напоследък във финансовия свят „опознай клиента си“). Като платформа, която служи за обмен на криптовалути срещу фиатни пари, при нас верификацията ще се състои от следното:

1. Копие на Лична карта отпред и отзад със специален надпис, който предотвратява възможността същата да бъде придобита по друг начин или използвана за други цели освен верификацията при нас.

2. Селфи с Личната карта (За да можем да сме сигурни, че някой не ви е взел / откраднал личната карта и прави верификацията от ваше име)

3. Попълване на кратък въпросник.

В общи линии цялата процедура ще ви отнеме не повече от 3 минути.

След като получим вашите документи, ние ще ги обработим по най-бързия начин и на имейла си ще получите резултат от верификацията.

В момента, в който генерирате над 30,000 лв. оборот при нас, ще трябва да попълните още две декларации за произход на средствата и дали сте известна политическа личност.

Промени ще има и при профилите на ЮЛ. Ако сте регистрирани при нас като фирма, свържете с нас, за да ви обясним подробно и да ви изпратим нужните документи.

Тук е задължително да споменем, че личните ви данни ще бъдат обработвани съгласно Общия Регламент за Защита на Личните данни (ОРЗЛД или GDPR) и нашата Политика за Поверителност.

Както виждате, помислили сме от всяка гледна точка за вашата сигурност. По този начин ще може да бъдете сигурни, че ще обработваме личните ви данни по начина, който сме работили през трите години досега със средствата ви, а именно – с нужната отговорност, сигурност, честност и лоялност!

Тук идва и един логичен въпрос.

Кои функционалности на платформата ще пострадат?

Поради законовите промени ще се наложи да изключим опцията за търговия като гост.

- Това означава, че за да направите поръчка при нас, ще трябва да влезете в профила си и да се верифицирате, както е всъщност по цял свят.

- Ще може да правите само плащания от и към сметки на ваше име. Ако досега сте купували или продавали криптовалути от името на други хора, това вече няма да бъде възможно. Всеки един от вашите получатели (контрагенти), ще трябва да има верифициран профил в Altcoins.bg, за да изпрати или получи средства от нас.

Кога ще започне верификацията?

Според закона верификацията на потребителите става задължителна на 8-ми август. Когато сме готови с промените, ще обявим на главната ни страница, че верификацията е отворена и ще може да изпълните процедурата, за да продължите да правите поръчки при нас.

Това, което може да направите отсега, е да си Регистрирате профил, ако все още не сте.

Ако имате въпроси, ще се радваме да отговорим. Може да ни пишете в работните часове на колегите от обслужване на клиенти по месинджър, на електронната поща или на телефона в сайта.

Междувременно искаме да напомним, че имате още няколко дни, в които може да участвате за наградите от юлската томбола - Спечели биткойн или почивка от Altcoins.bg

Благодарим за доверието!

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога