Регистрация

За ПЪРВИ път в БЪЛГАРИЯ - BNB и BUSD

За ПЪРВИ път в БЪЛГАРИЯ - BNB и BUSD

Здравейте, горди сме да ви представим най-новата интеграция в Altcoins, а именно токенът BNB, познат още като Binance coin и стейбълкойнът BUSD, познат като Binance USD.

В днешната статия ще ви представим накратко тези две криптовалути и ще разгледаме някои от приложенията им в сайта на Altcoins.bg.

 

Какво представлява BNB?

 

BNB е криптовалута (токен), създадена от Binance през 2017 г. За първи път е пусната в обращение по време на събитието за групово финансиране Initial Coin Offering (ICO).

При продажбата на токена биват предложени 100 000 000 броя BNB (50% от общото предлагане). Емисионната цена е била 1 ETH за 2 700 BNB или 1 BTC за 20 000 BNB (около 0,11 USD тогава).

 

Първоначално BNB е издаден като ERC-20 токен (на платформата Ethereum), но впоследствие е прехвърлен в основната верига BNB. Първоначалното общо предлагане на BNB е определено на 200 000 000 монети, но поради редовните изгаряния на монети предлагането постепенно намалява. 

BNB има множество приложения, но в рамките на екосистемата на Binance се използва като полезен токен, който позволява на потребителите да получават отстъпки при заплащане на таксите си за търговия.  

Освен че се използват от трейдърите за получаване на отстъпки за таксите им за търговия, BNB можe да се използва и за плащане на пътни разходи (например резервации на хотели и полети), за закупуване на виртуални подаръци, за пазаруване с кредитна карта и много други.

 

Ако сте купували или търгували с крипто чрез Binance, вероятно вече сте се сблъсквали с BUSD. Токенът е често срещан сред двойките за търговия, които Binance предлага на своята борса. Накратко, BUSD действа като цифрова версия на щатския долар и е обвързан с неговата стойност.

 

Какво точно представлява BUSD?

 

BUSD е стейбълкойн, основан от Paxos и Binance. На техническо ниво BUSD е стейбълкойн, подкрепен с фиат, който поддържа обвързване с щатския долар. Количество щатски долари, равно на общото предлагане на BUSD, се пази от Paxos, като действа като негови резерви в застраховани от FDIC американски банки или обезпечени с американски държавни ценни книжа. Когато цената на щатския долар се повишава или понижава, цената на BUSD също се повишава или понижава в равни количества. Това е най-разпространеният и традиционен модел на стейбълкойни.

 

BUSD предлага три ключови характеристики на трансакциите: достъпност, гъвкавост и бързина. Токенът е лесно достъпен чрез Paxos, Binance, а вече и чрез Altcoins. 

 

BUSD също така предлага гъвкавост, като позволява на потребителите на криптовалути бързо да превърнат притежанията си в стабилен актив, без да се преместват от блокчейна. И накрая, използвайки BUSD, потребителят може бързо да изпрати пари по целия свят с минимални такси.

 

Сега нека разгледаме и някои от приложенията на тези криптовалути в сайта на Altcoins.

 

Потребителите на Altcoins ще могат:

 

1. Да купуват и продават BNB/BUSD.

2. Да захранят акаунта си в Altcoins.

3. Да изпратят криптото си към външен уолет.

4. Да захранят акаунта си в Binance.

5. Да обменят своите BNB/BUSD за USDT и да си купят всяка друга от 37те круптовалути на сайтът ни.

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога