Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 23.12

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 23.12

Добро утро! Подготвихте ли коледните подаръци, защото тези от нашата Коледна промоция са на път да бъдат спечелени! Имате още броени часове, така побързайте да се включите!

Доминация на Биткойн: 40.37%

Цена на Биткойн: $48 265

Обем търговия за последните 24 часа = $90 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 34 Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.26T -1.51%
Пазарна Капитализация на Биткойн 912B -2.15%
Пазарна Капитализация на Етериум 465B -3.12%
Пазарна Капитализация на DeFi 156B 26.07%

Jack Dorsey в схватки с апостолите на Web 3.0

Вчера в броя говорихме за Twitter битката между Dorsey и Web 3.0. Впоследствие към отбора на Jack се присъедини и Elon Musk, CEO на Tesla, но двубоят не свърши дотук.

Драма продължи да се разпространява в Twitter, за разлика от коледно настроение и смиреност.

Dorsey обяви, че смята Web 3.0 за централизиран от VC компаниите, които упорито инвестират в новото начинание. Начело на групата е Marc Andreessen, основател на VC компанията Andreessen Horowitz (a16z). a16z към момента е най-големият инвеститор в Web 3.0 и разбира се, най-големият адвокат.

Нападките обаче явно не се харесват на Marc Andreessen, затова той реши да блокира Dorsey от Twitter акаунта си. В отговор Jack написа: “официално съм забранен от Web 3.0”.

Той обаче не приключи и последва още един tweet с мотото на a16z “ние инвестираме в софтуер, който изяжда света”. Според Jack това мото “изглежда доста … тъмно(като енергия)”.

Изглежда обаче предишното CEO на Twitter, има противоречия и с други Web 3.0 евангелисти. Според акаунта @BigTechAlert, който следи активността на тех директори, Dorsey е отследвал основателя на Gemini - Tyler Winklevoss и CEO-то на Coinbase Brian Armstrong.

Драма, драма, драма! Дано коледният дух успее да усмири емоциите.

 

Въпрос №17 от Коледната промоция:Защо Altcoins.bg е добър начин да закупите или продадете криптовалути?

 

Kraken купува крипто стейкинг бизнес

Голямата крипто борса в САЩ, Kraken, съобщи, че е придобила Staked, стейкинг платформа. Условията на сделката не са публични, но според компанията “това е една от най-големите сделки в крипто историята”.

“Това придобиване перфектно допълва нашето съществуващо предложение за стейкинг, което позволява на всички наши клиенти да печелят награди от своите криптовалути, като същевременно запазват пълен контрол върху своите дигитални активи”, каза борсата.

Стейкинг е процес, при който инвеститорите могат да получат пасивен доход, чрез proof-of-stake механизъм. За целта те трябва да заложат своите криптовалути при верификация на транзакциите.

Според данни на Staking Rewards най-популярните криптовалути за стейкинг са: Solana, Етериум 2.0, Cardano, Terra, Avalanche, Polkadot, Binance Coin, Algorand и Polygon.

 

Crypto.com купува реклама в Super Bowl 

На 13 февруари ще се проведе Super Bowl 56, като очевидно избягването на темата крипто ще бъде непосилно.

Crypto.com е закупила реклама в Super Bowl, която струва скромните $6.5 млн само за 30 секунди.

Това обаче не е единствената крипто компания, FTX също е платила за своя реклама. 

Миналия месец Crypto.com плати $700 млн за права над името на Staples Center, домът на Lakers. В резултат на това и още много маркетингови кампании, родният токен CRO достигна цена от над $0.70. В момента валутата се търгува на $0.54.

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога