Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 15.07

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 15.07

Въпреки, че за последните 24 часа, двете топ криптовалути по пазарна капитализация светят в “зелено”, сагата с Китай продължава.

Доминация на Биткойн: 46%

Цена на Биткойн: $32 445, +1.78%

Обем търговия за последните 24 часа = $63 млрд

🚨 Fear and Greed Index: 

20 Extreme Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1.33T 3.17%
Пазарна Капитализация на Биткойн 612B 2.32%
Пазарна Капитализация на Етериум 229B 4.59%
Пазарна Капитализация на DeFi 65.28B 11.74%

 

Anhui е шестата китайска провинция, която забранява добива на Биткойн 

След няколко седмици затишие и липса на нови провинции, тръгнали по петите на крипто добива, изглежда Китай все още търси как да “дръпне шалтера” на миньорите. Още една провинция в страната - Anhui - реши да забрани миньорския бизнес на територията си, като изтъкнатата причина бе недостиг на електричество. Рестрикциите над Биткойн добива досега са активни в още пет провинции - Inner Mongolia, Xinjiang, Qinghai, Yunnan и града Ya’an в Sichuan. 

 

Председателят на ФЕД иска по-стриктни регулации над стейбълкойните

По време на среща с Конгреса, председателят на ФЕД - Jerome Powell - говори за стейбълкойнте и дигиталните валути на Централните банки (CBDCs). По отношение на стабилните дигитални валути, той сподели, че трябва да бъдат по-стриктно регулирани и третирани като банковите депозити. 

Що се отнася за CBDC-тата, Powell каза, че разработката на “дигиталния долар”, може да премахне нуждата от съществуване на частни криптовалути. С нарастването на крипто адаптацията, това изглежда малко вероятно.

 

Coinbase имплементират Polygon

Потребителите на мобилната и браузър версията на портфейла на Coinbase, ще могат да извършват транзакции и чрез мрежата на Polygon. В Twitter крипто борсата написа, че “още решения за скалиране идват скоро”. 

Polygon е познат като Matic и е решение за втори слой над Етериум. Той намалява таксите и ускорява бързината на транзакциите, като има и свой токен MATIC.

 

Крипто портфейлът Multi-chain и браузър разширението Phantom получават финансиране за $9М

Phantom, портфейл и браузър разширението за управляване на дигитални активи, събра финансиране за $9М, като един от главните инвеститори е a16z. Портфейлът дава възможност на потребителите да извършват транзакции с DeFi апликации, децентрализирани борси и NFT платформи.

 

Компанията за крипто добив Compass Mining партнира с Oklo за “чиста” енергия

Мини ядрената компания Oklo ще си партнира с Compass Mining, за да предостави алтернативен източник на електричество. Калифорнийският ядрен бизнес желае да изгради много “малки ядрени реактори”, вместо голям такъв.

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога