Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 12.03

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 12.03

Добро утро! Надяваме се кафето е готово, защото нашата крипто рубрика е.

Доминация на Биткойн: 42.54%

 Цена на Биткойн: $39 116

Обем търговия за последните 24 часа = $76.33 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 22 Extreme Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1.75T -0.08%
Пазарна Капитализация на Биткойн 742B 0.04%
Пазарна Капитализация на Етериум 309B -0.92%
Пазарна Капитализация на DeFi 126B -20.00%

За какво точно Украйна използва крипто даренията 

Ситуацията между Украйна и Русия продължава да е нажежена, а трудностите на финансовите институции накараха мнозина да правят дарения с крипто. Правителството на страната приема дарения в няколко криптовалути като Биткойн, Етериум, Dogecoin и Polkadot, но за какво биват използвани те. 

Заместник министърът на министерството по дигитална трансформация сподели детайли. 

По-конкретно гражданите са били снабдени с 5500 бронежилетки, 500 балистични пластини за бронежилетки, 500 каски, 3125 термовизора и оптика, 60 уоки-токита, както и 32427 „лекарства” и над 400 000 опаковани обяда, съобщи министърът Борников.

Той добави, че “всяка една каска или бронежилетка, закупена с крипто дарения, в момента спасява украински войник.”

Даренията повдигнаха тема, че за първи път в човешката история всеки може да се включи във войната индиректно. Според някои набирането на средства само ще повиши съпротивата от страна на украинците и е потенциална ескалация на война. 

 

Хедж фонд шортва Тетър

Fir Tree Capital Management е хедж фонд с $4 млрд средства. Сега бизнесът е предприел крачка към шортване на най-известния стейбълкойн - Тетър - след като компанията среща регулаторни трудности. 

Според клиент, интервюиран от Bloomberg, Fir Tree използва “асиметричен трейд”, с който минимизира риска и може да реализира печалби. 

Причината за очакването в спада на цената на стейбълкойна са регулаторите и съмнението за резервите на Тетър. Макар последният доклад на стейбъла да показа 21% спад е държаните т.н commercial paper, то според Fir Tree съществуват рискове. 

Commercial paper са вид краткосрочен дълг на компании. Един от докладите на Тетър показваше 65% държани commercial paper от частта на позицията кеш (която бе 76% от резервите).

 

Финансов регулатор иска спиране на Биткойн банкоматите в Британия 

Наскоро Сингапур тръгна по петите на Биткойн банкоматите, но изглежда, че Англия също не е за подценяване. 

Финансовият регулатор на страната (FCA) забранява на Биткойн устройствата да оперират. Според институцията “никоя от регистрираните крипто компании няма позволение да предоставя крипто банкомати”. Те ще трябва да спрат да оперират или ще срещнат съдебен процес, казват от FCA. 

Според данни на Coin ATM Radar в Англия има 81 крипто банкомата. Повече от 50 са разположени в столицата Лондон, а 9 в Бирмингам. На глобално ниво Англия е в топ 10 по брой крипто устройства, но изглежда, че директно ще излезе от класацията. 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога