Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 15.03

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 15.03

Добро утро, крипто фенове!

Доминация на Биткойн: 42.62%

Цена на Биткойн: $38 398

Обем търговия за последните 24 часа = $73 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 21 Extreme Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1.71T -1.87%
Пазарна Капитализация на Биткойн 728B -1.65%
Пазарна Капитализация на Етериум 303B -2.56%
Пазарна Капитализация на DeFi 125B 18.70%

 

Евро парламентът приема крипто законопроект

След като през миналата седмица президентът на САЩ Joe Biden прие про-крипто закон, то беше ред на Европа. 

Комисията по монетарни и икономически въпроси на парламента прие т.н регулации на пазара и крипто активите. Тяхната цел е да координират регулаторните усилия и създадат единна рамка за крипто индустрията. 

Текстът включваше ред, който искаше забраната на криптовалутите, използващи proof-of-work механизъм (Биткойн и Етериум), но през миналия понеделник този пасаж бе премахнат. 

В края на краищата законът влезе в сила с мнозинство от 31-23. 

Топ приоритет е създаването на правилни регулации, с които да се насърчава развитието на крипто индустрията и технологията. Това ще подпомогне на много крипто компании да се чувстват сигурни в законовата уредба и отворят свои клонове в Европа. 

Докладът говори и за стейбълкойните. Според Комисията крипто пазарът не представлява финансов риск, но съществува такъв при стейбълкойните. 

 

Съоснователят на Етериум Joe Lublin: силата на крипто в Украйна 

Докато военните конфликти продължават и Украйна и Русия изпитват трудности с финансовите си системи, крипто се оказа добър заобиколен път. Украинското правителство продължава да набира крипто дарения, с които да помогне на своите граждани. 

В отговор един от създателите на Етериум Joe Lublin сподели, че крипто се е доказало като силно оръжие в борбата на Украйна срещу Русия. 

Той каза: “това представлява различен вид разпространение. В момента се срещаме с проблем с националната сигурност.” Според него технологията е силна и е невъзможно да бъде спряна. 

Lublin призова всяка държава да започне развитието си в крипто насока, да създаде добра регулаторна рамка и насърчи индустрията. 

 

SEC отхвърля молбата на още два Биткойн спот ETF-a 

Изглежда SEC все още не е променил решението си що се касае до Биткойн спот ETF. Регулаторът е отхвърлил още две молби, като този път те са на инвестиционния мениджър NYDIG и ETF доставчика Global X. 

ETF е инвестицонен продукт, който следи стойността на даден актив. В случая спотa Биткойн ETF ще следи стойността на Биткойн и ще бъде обезпечен с реални токени. 

Досега SEC е одобрил само Биткойн фючърс ETF, който следи цената на Биткойн фючърс договори. 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога