Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 01.02

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 01.02

Добро утро в първия ден от месец февруари! 

Доминация на Биткойн: 41.32%

Цена на Биткойн: $38 456

Обем търговия за последните 24 часа = $65.71 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 26 Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1.76T 5.30%
Пазарна Капитализация на Биткойн 782B 3.75%
Пазарна Капитализация на Етериум 327B 9.11%
Пазарна Капитализация на DeFi 119B 15.48%

Биткойн добивът отговаря за 0.08% от световното замърсяване с CO2

Консумацията на енергия и емисиите, които Биткойн има, бяха дискотирана тема през 2021, но изглежда продължават да вълнуват мнозина. Според нов доклад на CoinShares криптовалутата ползва 42 мегатона, като 1Mt = 1 милион тона въглероден диоксид. Цифрата отговаря за 0.08% от световните емисии на CO2, които са 49 360 Mts. 

CoinShares стига до тези данни след проучване на ефективността на Биткойн мрежата, използваната енергия, хардуер и други метрики. 

Репортът има за цел да хвърли светлина по дебата за консумацията на електричество, което Биткойн има. Много политици, особено в Казахстан и Косово, споделят, че изпитват затруднения от сектора, навръх кризата си със снабдяване с ток. Репортът казва също, че 60% от електроенергията идва от изкопаеми горива. 

 

Binance затваря над 200 акаунта в Нигерия

Крипто борсата Binance е затворила 281 персонални акаунта, принадлежащи на клиенти в Нигерия, споделя Reuters. 

Решението е взето с цел сигурност, казва CEO-то на компанията Changpeng Zhao (CZ) в писмо до потребителите. Той сподели също, че действието е взето по молба на международни правоприлагащи органи.

"В момента сме разрешили 79 дела и продължаваме да работим чрез други. Всички случаи, които не са свързани с правоприлагането, ще бъдат разрешени в рамките на две седмици" - казва CZ.

Още от началото на лятото през миналата година Binance имаше регулаторни проблеми с Британия, Малайзия, Сингапур, Каймановите острови и Италия. Изглежда листата се увеличава с още една държава.

 

FTX оценена на $32 млрд след като получи финансиране от $400 млн

Крипто борсата FTX съобщи, че е получила финансиране от $400 млн в Серия С, като това даде повод компанията да получи оценка от $32 млрд. Част от инвеститорите са Paradigm, Lightspeed Venture Partners, Tamasek, SoftBank Vision Fund 2, IVP и Tiger Global.

Това е значителен напредък за борсата, която получи финансиране Серия В през октомври 2021, когато имаше оценка от $25 млрд. 

Новото набиране на свеж капитал идва една няколко дни след като американският клон на компанията FTX US съобщи, че е получил $400 млн и оценка от $8 млрд. 

За последните шест месеца базата потребители на FTX се е увеличила с 60%, според данни от компанията, а дневният обем търговия с 40%. Това може да са достатъчни фактори за интереса на инвеститорите.

 

Етериум kill-ърите Solana, Terra и Avalanche с тежки загуби през януари

Януари не бе най-епичният старт на 2022 поне за крипто и фондовия пазар. Биткойн е бил надолу с 20% за месеца, но останалата част от крипто пазара също беше надолу.

Най-значителен е спадът за Етериум kill-ърите. Solana е загубила 42% от стойността си Terra - 40%, Avalanche, който бележеше рекорди през ноември и декември, с 36%. Останалата част от топ 15 койна по пазарна капитализация също светеха в ярко червено. Cardano е бил надолу с 20% за месеца, а Polkadot с 27%. 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога