Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 02.02

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 02.02

Добро утро в сряда! Да си рано в дадена индустрия и да гледаш нейното развитие е едно от най-прекрасните и вдъхновяващи неща!

Доминация на Биткойн: 41.92%

 Цена на Биткойн: $38 482

Обем търговия за последните 24 часа = $82 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 28 Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1.69T -3.93%
Пазарна Капитализация на Биткойн 728B 0.13%
Пазарна Капитализация на Етериум 330B 1.57%
Пазарна Капитализация на DeFi 119B -9.85%

Jack Dorsey: Facebook “загуби усилия и време” с Diem

Jack Dorsey си остава един от най-големите Биткойн фенове. Толкова отдаден на каузата, че напусна поста си като CEO на Twitter и влезе в пререкания с разработчици на Web 3.
Вчера той бе интервюиран от още един Биткойн адвокат - Michael Saylor, който продължава да акумулира Биткойн за софтуерната си компания MicroStrategy. 

Темата на разговор бе разбира се криптовалутите и как тези с голяма пазарна капитализация, могат да помогнат на корпорациите. 

Dorsey си позволи да изрази мнение по проекта на Facebook Deim. Той бе стартиран през 2019 и целеше създаването на стейбълкойн. Въпреки това през миналата седмица проектът спря дейност, като продава активите си на банката Silvergate Capital.

Според Dorsey Facebook е “загуби усилия и време” по работата над Diem и е трябвало да се насочи към това да “прави Биткойн по-достъпен за повече хора по света".

Въпреки това новото начинание на Facebook в Web 3 може би ще има по-голям успех.

 

Ел Салвадор отвръща на нападките на IMF

Правителството на малката държава не се отказва от идеята си и даже отвръща на нападките на Международния валутен фонд (IMF). 

„Нито една международна организация няма да ни накара да правим каквото и да било, изобщо“ - каза министърът на финансите Alejandro Zelaya, добавяйки че Биткойн като законно платежно средство е тема за суверинитета на Ел Салвадор.

Отговорът на Zelaya е ответен удар на трудните взаимоотношения с IMF. Международната организация няколко пъти предупреждава, че приемането на новото разплащателно средство крие "редица макроикономически, финансови и правни рискове".

По-рано миналия месец Фондът отново вдигна червения флаг за разплащателното средство Биткойн. Изглежда обаче за управляващите Салвадор това е последна грижа.

 

Индия предлага 30% данъци на доходи от крипто

Вчера правителството на Индия съобщи, че ще пусне дигиталната си валута през следващата данъчна година. Втората новина е, че има предложение да таксува всички крипто доходи с 30% данък.

Според предложението подаряването на „виртуални цифрови активи също трябва да се облага с данък от страна на получателя“, докато „загубата от прехвърляне на дигитален актив не може да бъде прихваната срещу друг доход“.

С други думи инвеститорите няма да могат да намалят печалбите си със загуби, които са причинени от спад в цената или хакерски инциденти. 

Някои приеха новината с радост, тъй като дава някаква светлина по данъчното третиране на дигиталните валути. Други казаха, че “партито приключва за крипто активите и борсите”.

 

OpenSea удари рекордни $5 млрд месечни продажби

OpenSea се доказа като лидер сред останалите NFT пазари. До това сочат и последните данни за рекордната сума от $5 млрд месечни продажби за януари. 

По данни на Dune Analytics, OpenSea е имала повече от $4.95 млрд транзакции на Етериум и още $79 млн на Polygon (втори слой на Етериум).

На 31 януари платформата е отчела $233 млн обем на търговия, един от четирите си дни с търговия над $200 млн.

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога