Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 29.01

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 29.01

Събота е! Пригответе кафето и нека разгледаме какво се е случило в крипто.

Доминация на Биткойн: 41.62%

 Цена на Биткойн: $37 846

Обем търговия за последните 24 часа = $79 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 24 Extreme Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1.72T 3.63%
Пазарна Капитализация на Биткойн 716B 2.94%
Пазарна Капитализация на Етериум 306B 7.15%
Пазарна Капитализация на DeFi 117B -9.17%

Visa е осъществила $2.5 млрд транзакции с крипто карти

В съобщение към инвеститорите разплащателният гигант Visa съобщи, че е извършил транзакции за $2.5 млрд чрез крипто карти за периода от септември до декември 2021. 

CFO-то на компанията Vasant Prabhu каза: “За нас това сигнализира, че потребителите виждат полза от това да имат карта Visa, свързана с акаунт в крипто платформа“. 

Крипто свързаните карти позволяват на клиентите да ползват крипто за разплащания навсякъде, където се приемат Visa плащания. Бизнесите не трябва да имат крипто знания, тъй като те получават сумата във фиат, както обикновено. Цялата част по конвертирането на валутата е работа на Visa.

„Хората използват своите крипто-свързани карти, за да харчат по различни начини – стоки и услуги на дребно, ресторанти, пътувания“, каза Prabhu пред CNBC. „Те все повече се третират като акаунт с общо предназначение.”

Разплащателната компания спомена, че е разширила списъка си от партньорства от 54 на 65, като сред тях са  Coinbase, Circle и BlockFi. 

 

Някои салвадорци защитават политиката на Bukele, въпреки мнението на IMF 

Част от населението на Ел Салвадор подкрепя политиката на Президент Bukele. 

"Това беше много, много добро преживяване и увеличи продажбите ни. Това ни изведе на друго ниво на бизнес" - казва Karen Hernandez, който продава аксесоари за мобилни устройства.

„Даваме на клиентите малко ориентация как да използват портфейла. След като се научат как да го използват, те купуват нещо от нас. Това е печеливша ситуация“ - споделя Elizabeth Arevalo, която работи в магазин за компютри.

Новините идват след като преди няколко дни Международният валутен фонд (IMF) отново предупреди страната за използването на Биткойн като законно платежно средство.

Биткойн адаптацията "включва големи рискове за финансовата и пазарна цялост, финансовата стабилност и защитата на потребителите. Може също да създаде условни задължения” - казват от организацията.

На съобщението Bukele отговори с меме в Twitter.

IMF не за първи път критикува стъпките на президента. През юни организацията предупреди за възможно възникване на макроикономически и финансов риск. 

Световната банка, както и JP Morgan, също не приеха новината с огромно вълнение.

 

OlympusDAO ще пуска NFT пазар

Макар че виждаме създаването на много DAO организации, то това е за първи път в историята. OlympusDAO, което има идея за крипто банкови услуги, реши да създаде NFT пазар. Той ще носи името Olympus Odyssey и се очаква да бъде пуснат на 3 март. 

Причината за създаване на NFT платформа е, че по този начин ще се генерират приходи за инвеститорите в DAO-то. 

 

Маркетплейсът ще използва блокчейна на Етериум, но работи в сътрудничество и с TreasureDAO, за да създаде мулти чейн NFT пазар. 

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога