Регистрация

Su Zhu нарушава мълчанието за 3AC

Su Zhu нарушава мълчанието за 3AC

Вчера споменахме за инфлацията, чиито числа излизат тази седмица. Тази тема ще бъде основната, която ще окаже влияние на пазарите през следващите дни. 

 

Днес в броя ще наваксаме с всичко, което се случва с 3 Arrows Capital. В края на миналата седмица стана ясно, че всъщност основателите на крипто фонда, който падна от облака на славата, все още не са започнали да помагат с процедурата по банкрут на фонда. 

 

Дали срамът е толкова голям, че да съдействат с разпределението на активите след банкрута или всъщност има други причини за бездействието? 

 

По време на Zoom разговор миналия петък двама души “идентифициращи себе си като Su Zhu и Kyle” са участвали в срещата, но видеото и аудиото им е било изключено. Нито един от тях не е отговорил и на многото въпроси, които са били зададени. 

 

И ако това не е достатъчно странно, то тогава тепърва започваме. Адвокатите, които действат в полза на кредиторите, са посетили офиса на компанията в Сингапур, но не са успели да видят и един служител на доскоро цветущия фонд - офисът е бил “изоставен” с купища неотворени писма. Ситуацията обаче не е само до липсващи хора, а и до липсващи активи. 

 

Както може би всички предполагаме локацията на Su Zhu и Kyle остава неизвестна, като освен слуховете, че те двамата са напуснали Сингапур, се носят и твърдения, че имат намерение да трансферират всички активи от фонда по свои портфейли - нещо изключително лесно в крипто. Адвокатите искат да замразят всички сметки и портфейли на 3AC, но да видим кой ще си свърши работата пръв. 

 

Докато Do Kwon и неговата Terra фалираха, Do често беше в Twitter, опитвайки се да даде надежда, че предстоят по-добри събития. Не това обаче е по вкуса на Su Zhu, който не бяхме виждали в мрежата от 14 юни. Тогава той написа “в процес на комуникация сме с определени бизнеси и сме напълно отдадени към правенето на това да работи”. Мнозина бяха объркани и да се чудиха какво точно се случва във фонда, малко след това обаче всичко излезе наяве. 

 

Вчера Su се върна в Twitter, за да изрази, че адвокатите не действат напълно в полза на 3AC и кредиторите. Ликвидаторите са обвинени още в издаване на информация на медиите. Причината е, че 3AC е трябвало да поиска токени издадени от фирмата StarkWare до 5 юли. Адвокатите обаче не са го направили и според Kyle бизнесът е изгубил “значителна стойност” активи. Според някои е било трудно ликвидаторите толкова бързо да се запознаят с бизнеса и да вземат мерки за него, но от друга страна позицията е била твърде очевидна в баланса. 

 

Историята е доста объркана, завъртяна и за жалост със сигурност ще бъде взета под вниманието на регулаторите. Истината е, че представите ни за топ мастър крипто трейдърите в 3АС, които би трябвало да знаят какво правят, се оказва онеправдана. 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога