Регистрация

Свързан ли е Сам Банкман-Фрийд с новата потенциална крипто измама наричана BALD?

Свързан ли е Сам Банкман-Фрийд с новата потенциална крипто измама наричана BALD?

Данни на блокчейна показват, че контрактът за стартиране на BALD (BALD) взаимодейства с портфейли, свързани с Alameda Research, което е търговска компания, основана и контролирана от Сам Банкман-Фрийд. Тези данни бяха цитирани от няколко блокчейн разузнавачи в социалната медия X, ребрандирана скоро от Twitter, и по-късно потвърдени от CoinDesk.

 

Главният изследовател на Wintermute, Игор Игамбердиев, свърза друг адрес на портфейла 0xccFa05 с Alameda, като заяви, че собственикът му е показал силни технически умения и се оказал опитен потребител на DeFi, като е търгувал на първата версия на dYdX и Oasis, както и гласувал за първите предложения на SushiSwap.

 

Този портфейл е търгувал активно на криптовалутни борси като Binance, FTX и Coinbase през този период и е бил активен потребител на DeFi, използвайки милиони долари за фарминг на ранни DeFi проекти като Yearn Finance и Cream.

 

Въпреки това, Игамбердиев заяви, че докато действията "определено са на някой от Alameda", е малко вероятно това да е самият Банкман-Фрийд.

 

Проектът BALD се изкачи на върха на пазара на меме койните и успя да привлече над 68 милиона долара в ether (ETH) и повече от 200 милиона долара оборот. Търговци се спуснаха да закупят токени BALD, които стигнаха до капитализация от 85 милиона долара в късните часове на неделя. Някои търговци успяха да изкарат над 1,4 милиона долара от начална инвестиция от 500 долара.

 

Обаче в понеделник, потребителите на BALD изтеглиха милиони долари от ликвидността на токена внезапно и без предупреждение, оставяйки хиляди други потребители в безизходица и причинявайки падане на цените с 90%, докато хората спряха да излизат.

 

Въпреки че данните на блокчейна склоняват да предполагат, че някой от контролираните от Alameda портфейли имат пръст в проекта, е малко вероятно, че Сам Банкман-Фрийд, основател на FTX, е зад това - както някои спекулираха в социалните медии. Поради условията на неговата гаранция, Сам Банкман-Фрийд има строго контролиран достъп до интернет и му е разрешено да посещава само определени новинарски, спортни и образователни уебсайтове. Родителите на Сам Банкман-Фрийд подписаха заверение, че ще инсталират софтуер за наблюдение, за да ограничат неговия достъп до интернет през домашната им връзка. Също така е ограничен да използва обикновен телефон.

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога