Регистрация

Загубите на Tesla в биткойни нарастват до 170 млн. долара през първите 9 месеца на 2022 г.

Загубите на Tesla в биткойни нарастват до 170 млн. долара през първите 9 месеца на 2022 г.

Действителните загуби на производителя на електромобили в BTC са далеч по-ниски, тъй като реализираните от преди това печалби на стойност 64 млн. долара компенсират спада.

 

Според последния отчет за приходите на Тесла за третото тримесечие, подаден в Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ, производителят на електромобили разкрива, че от началото на 2021 г. е инвестирал общо 1,5 млрд. долара в Биткойн. От тази сума фирмата понастоящем се намира в състояние на нереализирана загуба от 170 млн. долара от промяната в реалната стойност на инвестицията си. Тя се компенсира от печалба от 64 млн. долара от реализирани печалби от Биткойн в различни моменти през последните две години, което води до нетна загуба от 106 млн. долара към края на третото тримесечие. 

 

Загубите на Тесла не са се отразили съществено на основните ѝ планове, се посочва в подадената информация. На годишна база печалбата на производителя на електромобили е нараснала със 169% от 3,3 млрд. долара през първите девет месеца на 2021 г. Въпреки това Tesla твърди, че в баланса си държи биткойни на приблизителна стойност от 218 млн. долара. 

 

Съгласно счетоводните правила цифровите активи се считат за нематериални активи с неопределен срок на годност. В резултат на това всяко намаление на пазарната им стойност ще изисква от Тесла да признае разходи за обезценка, докато фирмата не прави ревизии за всяко увеличение в цената до момента на продажбата. При такова благоприятно данъчно третиране загубите могат да бъдат приспаднати от печалбите, за да се намалят данъчните задължения, докато капиталовите печалби не се облагат с данък до момента на продажбата.

 

Главният изпълнителен директор на Тесла, Илон Мъск, е добре познат в крипто пространството с подкрепата си към цифровите активи, афинитета си към мемекойните, като Dogecoin, и амбицията си да превземе гиганта в областта на социалните медии- Twitter за 44 млрд. долара. По време на продължаващото придобиване, милиардерът обеща да "премахне спам и измамни ботове от платформата", заявявайки: "Те правят продукта много по-лош. Ако получавах по един Dogecoin за всяка крипто измама, която виждах, щях да имам 100 милиарда Dogecoin".

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога