Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 24.11

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 24.11

Добро утро в “малкия петък”!

Доминация на Биткойн: 41.47%

 Цена на Биткойн: $56 577

Обем търговия за последните 24 часа = $127 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 42 Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.58T 1.82%
Пазарна Капитализация на Биткойн 1.068T 0.64%
Пазарна Капитализация на Етериум 507B 3.50%
Пазарна Капитализация на DeFi 155B 17.14%

Банковите регулатори в САЩ ще се фокусират върху стейбълкойните и опазването на крипто през 2022

В общо изявление ФЕД, OCC (Comptroller of the Currency) и FDIC (Federal Deposit Insurance Corporation) публикуваха своите амбициозни цели по отношение на крипто активите за 2022. Те са съсредоточени върху издаването на стейбълкойни от банките и опазването на крипто за клиентите от финансовите институции.

Групата ще се стеми към изучаване на рисковете, идентифициране на съществуващите регулации и търсене на празните места в тях. Част от усилията ще бъдат насочени към компаниите, предлагащи крипто попечителството за клиенти, които помагат и в покупката и продажбата на криптовалути и използват крипто за обезпечение на заеми.

 

Binance е регистрирала няколко дружества в Ирландия 

Крипто борсата Binance е регистрирала няколко дружества в Ирландия, които могат да послужат за отговор на въпросите относно централата на международната компания.

Според репорт на Irish Independent, фирмата е регистрирала четири дружества - Binance (APAC) Holdings, Binance (Services) Holdings, Binance Technologies и Binance Exchange (Ie). 

От години Binance публично твърдеше, че няма централно управление. Това обаче създаде проблеми с много регулатори по света и се наложи CEO-то на компанията, Changpeng Zhao (CZ), да смекчи тона.

„Когато започнахме за първи път, искахме да приемем децентрализираните принципи, без централа, работа по целия свят, без граници. Вече е много ясно, за да управлявате централизирана борса, имате нужда от централизирана структура на юридическо лице зад нея” - каза CZ пред Reuters.

По данни на Irish Independent и Reuters именно Ирландия е главната страна, в която ще бъде регистрирана Binance. Вътрешен говорител обаче спомена, че тя не е единствената опция.

 

Театърът Regal приема крипто плащания

Наскоро театър AMC съобщи, че ще приема плащания с криптовалути, а сега негов съперник следва същия ход. Театър Regal съобщи, че ще приема плащания с крипто чрез приложението Flexa. 

Повече от 514 театъра, част от Regal, ще предоставят възможност за покупка на билети чрез Биткойн, Етериум, Dogecoin, Litecoin, USDC, DAI и Gemini dollar (GUSD). Листата продължава с токени като Basic Attention Token (BAT), Cosmos (ATOM), Chainlink (LINK) и други. 

В допълнение услугите на Flexa се използват и от голям набор компании, сред които Whole Foods, Baskin Robbins, Bed Bath & Beyond и Home Depot.

 

ConstitutionDAO затваря врати, връща средствата на съдружниците

Миналият четвъртък ConstitutionDAO изгуби търга за едно от копията на Конституцията на САЩ. 

След пет дни на неведение, DAO-то стигна до заключението, че ще спре своята дейност и ще направи съобщенията в Discord канала да бъдат само четени (read-only). В допълнение организацията ще започне да връща средства на своите съдружници. 

След като ConstitutionDAO не успя да спечели търга, някои от участниците искаха връщането на средствата им, а други предпочитаха те да бъдат използвани в друга насока, поради високите такси за транзакция в Етериум. Въпреки това липсата на консенсус остави DAO-то в ситуация, в която директното връщане на сумите е единственият разумен ход.



Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога