Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 21.12

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 21.12

Добро утро само няколко дни преди Коледа! Ако все още не сте се включили в нашата Коледна промоция, то побързайте, защото остават броени дни!

А сега по старо му - към крипто новините!

Доминация на Биткойн: 40.82%

Цена на Биткойн: $48 575

Обем търговия за последните 24 часа = $98 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 27 Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.24T 3.52%
Пазарна Капитализация на Биткойн 916B 4.39%
Пазарна Капитализация на Етериум 475B 4.54%
Пазарна Капитализация на DeFi 148B 25.54%

27% от Биткойните се държат от 10 000 кита

Беше много силна година за Биткойн. Страна в света прие криптовалутата като законно разплащателно средство, Китай забрани добива на BTC, САЩ има крипто фючърс ETF-и.

Въпреки това проучване на National Bureau of Economic Research показва, че една четвърт от предлагането на Биткойн се държи от малка група портфейли. Реално 0.01% от притежателите на Биткойн имат 27% от предлагането му.

Топ 1 000 инвеститори държат 3 млн от валутатата, или 16% от циркулацията. Топ 10 000 притежават 5 млн, 27% от предлагането на Биткойн. 

Липсата на ликвидност по крипто борсите до голяма степен е и една от причините за покачващата се цена на Биткойн през октомври. В момента на писане BTC стои на цена от $48 757.

 

Polkadot стартира парачейни

През уикенда Polkadot постигна една от следващите си цели, която ще даде тласък на проекта да скалира.

Бяха пуснати в работа първите парачейни - Acala Network, Moonbeam, Parallel Finance, Astar и Clover. Парачейните представляват нещо като индивидуален блокчейн, опериращ над Polkadot. Те подобряват скалацията на мрежата, като намаляват нуждата от изграждане на втори слой решения (2nd layer solutions).

Polkadot се стреми към “layer zero” протокол, като се опитва да оптимизира главния блокчейн, вместо да гради протоколи, които се сетълват с главния блокчейн. 

Идеята е да се изградят 100 парачейна, като на 23 декември влизат в сила още 6 нови броя.

Въпреки голямата стъпка за протокола, цената на родния токен DOT не се повиши значително. В момента той се търгува на $24, далеч от своя пик в $55.

 

Въпрос №14 от Коледната промоция:Има ли смисъл от NFT-тата?

 

Instagram “активно изследва” NFT

CEO-то на Instagram, Adam Mosseri, сподели, че компанията “активно изследва” NFT пространството. 

„Все още няма нищо за обявяване, но определено активно проучваме NFT и как можем да ги направим по-достъпни за по-широка аудитория“, каза Mosseri. 

„Мисля, че това е интересно място, на което можем да играем… и също така начин да се надяваме да помогнем на създателите“ - добави той.

По-рано тази година платформата започна да прави своите първи стъпки в дигиталния арт. През май Instagram направи конференция за създателите, като темата бе повишаване на последователите и монетизиране. На събитието имаше и част специално за NFT-та.

Преди няколко седмици Instagram, Tinder и Stripe съобщиха за крипто фонд за $50 млн.

 

Facebook плати $60 млн за името Meta на банка в Дакота

Изглежда идеите на Facebook за метавърс са наистина големи, след като компанията е платила $60 млн за права над марката на банка в Дакота. Банката носи името Meta Financial.

Двете фирми са потвърдили сделката пред Reuters миналата седмица. Новината е важна, защото дава изключителни права на Facebook върху думата - тя може да спира конкуренти от използването ѝ за фрази. Въпреки това името може да бъде използвано за свързани продукти, както е в случая Apple computers и Apple Records.

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога