Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 19.11

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 19.11

Черен петък не само по света, а изглежда и в крипто!?

Доминация на Биткойн: 42.75%

Цена на Биткойн: $56 451

Обем търговия за последните 24 часа = $145 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 34 Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.49T -4.88%
Пазарна Капитализация на Биткойн 1.064T -5.68%
Пазарна Капитализация на Етериум 481B -4.50%
Пазарна Капитализация на DeFi 145B 24.68%

 

 

Крипто пазарът с 5% надолу

Ако вече си направил избора си какво да закупиш за Черния петък, може би ще се наложи да преосмислиш решението си. Крипто пазарът е надолу с 5% за последния ден, давайки шанс за покупки на разпродажба, които дългосрочно ще се отразят в пъти по-добре от поредната дреха в гардероба.

Най-голямата криптовалута по пазарна капитализация е надолу с 5.81% за последните 24 часа, като достигна най-ниска точка от $55 705, за разлика от последния си рекорд, постигнат преди 9 дни от $69 044.

Корекцията не подмина и Етериум, който се търгува за $4 074, надолу с 4.46%. Solana също свети в червено – далеч от рекорда си от $260, сега цената е $198. Cardano, Polkadot, Dogecoin, Uniswap, Chainlink не могат да се похвалят с различен резултат.

Според някои причините за спада е подписаният в понеделник Закон за инфраструктурата за $1.2Т от президента на САЩ Джо Байдън, който има за цел да се сдобие с $28 млн, идващи от крипто данъци. В него бе променена дефиницията на „брокер“. Тя вече има по-широко понятие, според което освен от крипто борсите, от крипто миньорите и валидаторите също може да се изисква докладването на информация за инвеститорите.

Бичият пазар през последните седмици накара мнозина да заложат на възхода. Студената вода обаче ги заля, а с това и голямото количество long позиции, които бяха ликвидирани и усложниха обстановката.

Извод: може би коледните подаръци от Черния петък ще трябва да почакат, а не забравяй, че винаги може да си изобретателен и да подариш крипто!

ConstitutionDAO изгуби търга за копието на Конституцията на САЩ

ConstitutionDAO бе една от най-важните новини за тази седмица и хайпът достигна до 20 000 души, които се вписаха в Discord-а на бейби DAO-то, а повече от 15 000 инвестираха в организацията. В няколко поредни броя разгледахме каква всъщност е идеята на организацията и защо е важна за крипто.

Накратко – мисията на ConstitutionDAO бе да закупи едно от единадесетте останали копия на първата разпечатана Конституцията на САЩ от 1787г. ConstitutionDAO с лекота събра $45 млн, с които да осъществи идеята си.

Е, търгът беше вчера и изглежда DAO-то бе спечелило, но малко по-късно бе потвърдено, че всъщност са загубили и Конституцията е попаднала в чужди ръце. Всичко на всичко сега въпросът е какво се случва със събраните $45 млн – участниците в ConstitutionDAO ще получат токен, с който да гласуват за бъдещи решения за организацията.

Въпреки загубата, може би най-важната поука е, че в зората на децентрализираните организации, интересът към тях е огромен.

Аржентина да таксува крипто

Изглежда не само САЩ мисли за към крипто данъци. Друга страна отвъд океана, Аржентина, изглежда търси как да набере допълнителен капитал на връх огромната инфлация от 42.02% за 2020 г.

Според Buenos Aires Times, главните крипто транзакции вече ще бъдат данъчно облагани. „Изключенията, предвидени в този указ и в други разпоредби от подобен характер, няма да се прилагат в случаите, в които движението на средствата е свързано с покупка, продажба, обмен, посредничество и/или всяка друга операция с крипто активи“ – се казва в съобщението от правителството. 

Преди тази заповед крипто транзакциите между физически лица бяха освободени от данъци.  



 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога