Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 19.03

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 19.03

Добро утро в събота! Подготви ли кафето? 

Доминация на Биткойн: 42.71%

Цена на Биткойн: $41 773

Обем търговия за последните 24 часа = $94 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 28 Fear 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1.88T 3.11%
Пазарна Капитализация на Биткойн 793B 2.23%
Пазарна Капитализация на Етериум 352B 4.78%
Пазарна Капитализация на DeFi 138B 18.00%

Биткойн на границата на $42 000

С каква по-прекрасна новина да започнем уикенда, освен с покачване на крипто пазара. За последното денонощие Биткойн повиши цената си, като в момента на писане сменя ръце в $41 692. Дали криптовалутата ще стигне границата от $42 000 до края на деня? 

С движението на BTC, Етериум също забеляза ръст, като и на него му остава малко, за да премине границата от $3 000. В момента на писане цената е $2 931.

Погледнато общо пазарът е нагоре с 3.11% за последните 24 часа.

 

14% от бизнесите в Салвадор са използвали Биткойн

Бизнесите в Ел Салвадор показват не чак толкова усилена адаптация към Биткойн. Страната прие закон, с който направи криптовалутата разплащателно средство още през септември. В проучване от 337 компании само 14% казват, че са използвали Биткойн за транзитиране, откакто е приет законът. 71% от участниците се категоризират като микро или малко бизнеси, 13% като средни по размер и 16% са било големи компании. 

От 2001 година основната разплащателна валута на страната бе само доларът. Така Ел Салвадор не е податлива на валутни спредове при търговиите. Положителна черта е обаче, че средно повече от един на десет бизнеси са използвали Биткойн за краткия период от влизане на закона. 

 

Binance затваря врати в Онтарио, Канада

След като по-рано тази седмица Binance получи лиценз от Близкия Изток, сега тя спира услугите си за клиенти от област Онтарио. 

Причината за спирането на дейността е Комисията по ценните книжа на Онтарио (OSC). 

Сагата в Канада започна още през юни 2021, когато Binance предупреди клиентите си да затворят активните си позиции до декември 31. На 29 декември обаче борсата каза, че има позволение да продължи дейността си. Сега обаче OSC е решила, че това не е правилно и Binance трябва да има регистрация за ценни книжа. Така се стига до крайното затваряне на борсата за региона. 

 

Етериум масово прехвърлян от борсите 

Повече от $500 млн в Етериум са били прехвърлени от крипто борсите в студени портфейли по-рано тази седмица. Фактът, че притежателите местят криптовалутата на по-сигурно място е бичи сигнал, че те не са готови да породават. 

В допълнение това намалява ликвидността в пазарите и кара цената да се покачва повече от обикновено. 

Според информация от IntoTheBlock 180 000 Етъра са били изтеглени от борсите. Това е най-голямото число от октомври насам. 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога