Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 17.07

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 17.07

Преди да се насладим на почивния ден е време да погледнем последните новини от крипто света.

 

Доминация на Биткойн: 46%

Цена на Биткойн: $31 543, -0.53%

Обем търговия за последните 24 часа = $63 млрд

🚨 Fear and Greed Index: 

15 Extreme Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1.28T -1.84%
Пазарна Капитализация на Биткойн 590B -0.60%
Пазарна Капитализация на Етериум 220B -11.03%
Пазарна Капитализация на DeFi 61.47B -3.66%

 

Janet Yellen прави среща с регулатори, обсъждат стейбълкойните

Главният секретар на Treasury ще направи среща с председателите на най-видните финансови регулатори в САЩ. Тя ще се състои в понеделник, 19 юли, и главната тема ще е свързана с крипто нишата и стейбълкойните. По-конкретно на срещата ще присъстват самата Yellen,  председателят на SEC Gary Gensler, главата на ФЕД Jerome Powell и председателят на CFTC Rostin Behnam.

 

Binance спира продажбите на токенизираните акции на Tesla, Facebook и Google

След последните трудни седмици за най-голямата крипто борса в света, Binance реши да спре търговията на токенизираните акции на едни от най-популярните компании. В изявление на борсата се казва, че от 14 октомври 2021 Binance.com няма да поддържа търговията на токенизираните акции, като посочената причина е фокус над други продукти.

Потребителите, които държат такъв вид акции, имат на разположение 90 дни да ги продадат или да ги преместят в портала CM-Equity.

 

Дигиталният юан на Китай има над 20М портфейла

Първият и най-голям проект по дигитална валута на Централната банка (CBDCs) малко по малко набира популярност. Дигиталната версия на китайския юан вече има над 20М портфейла и са извършени транзакции за близо $5.4В. 

Проектът няма за цел да замени кеша в страната, а по-скоро да улесни извършването на разплащания. Китай създаде своята дигитална валута за отрицателно време, като проведи и няколко томболи, с които да стимулира населението да използва новия продукт.

 

Град в щата Тенеси иска да приеме Биткойн за плащане на данък сгради

Кметът на града Джаксън в щата Тенеси смята, че Биткойн е единственият начин за справяне с инфлацията и загубата на покупателна способност на долара. В отговор на това кметът Scott Conger продължава да изучава валутата и иска да направи плащанията с Биткойн възможни за данъка върху сградите. Групата, която работи над идеята, също изучава начини за разрешаване на служителите да купуват Биткойн чрез метода “среден разход за долар”.

 

Нови проекти целят да доведат повече крипто миньори в Русия

Асоциацията на криптовалутите и блокчейн в Русия създава проекти, с които да привлече вниманието на крипто миньори. Идеята идва в момент, когато Китай прави добива на крипто все по-труден. По данни организацията си партнира с руските държавни власти и местни служби.

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога