Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 16.02

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 16.02

Добро утро в средата на седмицата!

Доминация на Биткойн: 41.54%

 Цена на Биткойн: $44 198

Обем търговия за последните 24 часа = $84 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 51 Neutral 

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1.85T -5.48%
Пазарна Капитализация на Биткойн 837B 0.58%
Пазарна Капитализация на Етериум 376B 2.29%
Пазарна Капитализация на DeFi 132B 5.68%

Министерство на Русия иска да легализира Биткойн добива

Министерството на Русия по Икономическото развитие представи предложение да легализира и обложи с данък добива на Биткойн в местата с електрически излишък. Министерството счита, че добива на криптовалутата трябва да бъде определен като “комерсиална активност” и таксуван при обръщането на койните в рубла.

Според репорт на местната агенция Izvestia, министерството цели Русия да се възползва от добива на крипто, без това да застрашава останалите потребители на ток. Проблеми с недостига на енергия имаше в Казахстан и Иран. Това ще бъде предотвратено чрез поставяне на лимит на всеки индивидуален миньор, казват от министерството.

С цел предоставяне на още по-добри условия за сектора, миньорите може да получат и по-ниска тарифа за използваната от тях енергия, като тарифата ще бъде повишена след достигане на определено ниво на консумация. 

Evgeny Vlasov, който е ръководител на тех доставчика Comino, смята, че крипто добива трябва да бъде разрешен навсякъде в Русия. Президентът на Русия, Владимир Путин, също намира икономическите предимства от развитието на сектора.

 

Канада затваря банковите акаунти на протестиращите си шофьори

Вчера Канада обяви, че стартира Закона за извънредните ситуации и спира потока на пари към шофьорите на камиони, които протестират срещу нови Ковид рестрикции.

Законът казва, че правителството може да замрази банковите акаунти без да иска одобрението на Съда. С този акт Правителството има право да предприема и допълнителни действия.

„Разширяваме обхвата на канадските финансови правила за борба с изпирането на пари и тероризма, така че да обхващат платформите за групово финансиране и доставчиците на плащания, които използват“, каза вицепремиерът на Канада Chrystia Freeland. Той допълни, че мерките ще обхванат и крипто.

Причината за недоволството на шофьори, които са против обявени мерки за ваксинация. Техните протести затвориха пътища, с които затрудняват пренасянето на стоки. Правителството вече е взело мерки и е затворило груповия GoFundMe акаунт на 4ти февруари.

Според мнозина тези действия от страна на законодателя нарушават основните права на човека. Разбира се крипто обществото имаше силни изказвания, свързани с централизацията и борбата срещу нея.

Президентът на Ел Салвадор, Nayib Bukele, написа: „Това ли са хората, които обичат да дават уроци на други страни за демокрацията и свободата?”

 

Binance премахва името си от блокчейните си

Binance, най-голямата крипто борса в света, съобщи, че променя името на своите блокчейни.

По-конкретно Binance Chain и Binance Smart Chain (BSC) ще са част от една екосистема на име BNB Chain. 

Този ход ще премахне името на компанията от блокчейните, което често беше определяно като централизация от страна на крипто борсата.

До момента Binance Chain и Binance Smart Chain бяха два отделни чейна. Binance Chain разрешава децентрализиран обмен на Binance, а BSC е платформа за умни договори. 

Новите имена са BNB Beacon Chain, за предишния Binance Chain и BNB Smart Chain.

Компанията каза, че по този начин ще ускори иновацията и ще направи чейна средище за най-горещите крипто проекти.

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога