Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 15.02

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 15.02

Добро утро във вторник!

Доминация на Биткойн: 41.07%

 Цена на Биткойн: $43 817

Обем търговия за последните 24 часа = $61 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 46 Fear 

 

Хаш рейтът на Биткойн постигна нов рекорд

Въпреки че пазарът не е в цветущата си форма, хаш рейтът на най-голямата криптовалута по пазарна капитализация удари нов рекорд в 248.11 EH/s. Предишният рекорд бе отбелязан в 188.40 EH/s. В момента на писане стойността е 202.99 според Blockchain.com.

Биткойн използва proof-of-work мехназъм, като хаш рейът представя общата сума на компютрите, които оперират в мрежата. Те са познати като миньори, понеже поддържат мрежата и верифицират транзакции в блокове, с което минуват нови Биткойни.

Трудността на добива е метрика, която регулира усилията, нужни за верификацията на нов блок. Очаква се тя да се повиши с 3.24% по-късно тази седмица.

Хаш рейтът на Биткойн бе подложен на множество промени след като през миналата година Китай дръпна шалтера на целия сектор и забрани добива. Голяма част от миньорите преместиха своето обордване в близките Русия и Казахстан, а други намериха убежище в САЩ. Тогава хаш рейтът спадна на нива от 58 EH/s, което създаде притеснения за стабилността на мрежата.

Изглежда обаче те са били напразни.

 

Block, Argo и Griid са сред първите купувачи на крипто оборудването на Intel

Intel планира да пусне на пазара крипто оборудване (accelerators) по-късно тази година и съобщи някои от големите имена в листата на чакащите. В блог пост вицепрезидентът на компанията, Raja M. Koduri, спомена, че интерес към продукта имат Block (Square), Argo и майнинг стартъпа Griid.

Koduri обаче не изпадна в твърде подробни детайли, но спомена за създаваенто на Custom Compute Group "за изграждане на персонализирани силициеви платформи, оптимизирани за работните натоварвания на клиентите, включително блокчейн и други персонализирани ускорени суперкомпютърни възможности на ръба".

Intel не е единствената компания, която се интересува от крипто оборудване. През февруари миналата година Nvidia пусна графични карти за миньорите на Етериум.

 

Крипто рекламите по време на Super Bowl

През уиенда Los Angeles Rams победи Cincinnati Bengals, за да стане Super Bowl LVI шампион. С голямата шумо,тевица покрай събитието имаше и крипто нотка от Coinbase, FTX и Crypto.com, та Super Bowl се превърна в Crypto Bowl.

Най-обсъждана бе рекламата на Coinbase, коята представляваше QR код, който се движеше по скрийна в продължуние на цяла минута. За тези, които сканиран кода и се верифицират в сайта за първи път, имаше награда от $15 в Биткойн. Само за минута сайтът на крипто барсата е регистрирал 20 млн влизания, при което разбира се, срещна технически затруднения.

В рекламата на FTX участваше Larry David. Той игра различни роли част от великите открития на света, като ги пренебрегваше. Последната иновация бе крипто, като рекламата казва не бъди като David и не пропускай крипто.

Всичко на всичко рекордният брой вписвания определено ще има полза както да крипто компаниите, така и за сферата като цяло.

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога