Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 10.03

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 10.03

Добро утро! Днес главната новина в броя е подписаният от президента на САЩ крипто доклад, какво точно крие той?

Доминация на Биткойн: 42.70%

 Цена на Биткойн: $39 296

Обем търговия за последните 24 часа = $95 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 28 Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1.75T -4.46%
Пазарна Капитализация на Биткойн 745B -5.47%
Пазарна Капитализация на Етериум 311B -4.60%
Пазарна Капитализация на DeFi 127B 6.12%

Biden подписа дългоочаквания крипто закон

За регулации на крипто се говори от много време, като винаги главният въпрос бе дали те ще са положителни или не чак толкова. 

Вчера президент Biden подписа закон, който говори за развитието на крипто, както и да дигиталния долар.

Законът цели да обхване главните проблеми в сферата, като включва защита на клиентите, рискове, незаконни дейности и бъдещо развитие. Той не дава конкретни задължения за крипто компаниите, а има за цел да организира финансовите органи в САЩ, които да създадат регулациите. Treasury ще има на разположение 90 дни, за да представи своите проучвания, а SEC и CFTC - 180 дни. 

Законът имя 10 раздела: политика, цели, координация, дигитални валути на централната банка, защита на потребителите, финансова стабилност, действия за справяне с незаконното финансиране в дигитални активи, международно сътрудничество, определения и накрая, общи разпоредби.

Освен крипто индустрията, нарастващото напрежение в Украйна повдигна въпроса за дигиталните валути на централните банки. Премахването на някои банки в Русия от SWIFT и партньорството ѝ с Китай има възможност да навреди на резервния статус на долара. Затова САЩ започва все по-често да говори за този проект, въпреки че той дълго стоеше потънал в прах. 

С новия закон Америка иска да запази крипто индустрията, тъй като вижда, че тя ще ѝ осигури технологичен напредък и водещо място в световната класация. 

Законът на Biden разглежда и екологичните последствия. В рамките на следващите 180 дни Агенцията за екологично опазване трябва да даде становището си дали секторът може да повлияе на климата. По-специфично става дума за протоколите, които използват proof-of-work механизъм като Биткойн и Етериум

 

“Крипто помага” на Украйна: казва заместник-министърът на страната

Вече две седмици продължава сагата в Украйна и нещата не изглежда да намират утеха. Финансовите санкции срещу Русия продължават, а едни от най-големите компании Mastercard, Visa, PayPal ще спрат да оперират в страната.

В другия край на конфликта е Украйна, която получава международна подкрепа. Мнозина крипто фенове даряват част от своите дигитални валути, за да подпомогнат украинските граждани. Украйна вече е събрала $108 млн дарения от крипто, като заместник-министърът на страната каза, че това е от голямо значение за гражданите. 

Освен индивидуалните дарения крипто борсата Kraken ще раздаде по $1000 в Биткойн на всеки украински гражданин, регистрирал се преди 9 март. Средствата ще може да бъдат изтеглени директно. 

NFT колекцията Bored Ape Yacht Club също дари $1 млн в Етериум за каузата. 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога