Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 08.02

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 08.02

Добро утро във вторник! Ние от Altcoins.bg чакаме тази седмица с нетърпение, защото семейството ни ще бъде допълнено с два нови токена - Avalanche (AVAX) и Terra (LUNA). За да повишим дозата добро настроение, рубриката ни вече има и свое ежедневно крипто меме, което ще намерите в края на броя. А сега е време за новините!

Доминация на Биткойн: 41.66%

 Цена на Биткойн: $44 559

Обем търговия за последните 24 часа = $103 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 48 Neutral

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.03T 3.47%
Пазарна Капитализация на Биткойн 844B 3.81%
Пазарна Капитализация на Етериум 376B 1.73%
Пазарна Капитализация на DeFi 133B 33.41%

 

KPMG Канада добавя Биткойн и Етериум към баланса си 

Когато една от най-големите четири компании за счетоводни услуги вкара пари в крипто, нещата силно загрубяват за no-coin-ърите.

Вчера канадският клон на KPMG съобщи, че е добавил Биткойн и Етериум към баланса си - двете най-големи криптовалути по пазарна капитализация.

По отношение на новото си начинание, компанията каза, че инвестицията показва „вярата, че институционалното приемане на крипто активите и блокчейн технологията ще продължи да расте и ще стане редовна част от разнообразието от активи“.

Ходът е част от нашумелия тренд, при който публични компании инвестират в дигитални активи. Първа беше MicroStartegy, която притежава близо $5.5 млрд равностойност на Биткойн в баланса си.

KPMG не сподели колко точно е инвестирала в активите, но сподели, че е закупила въглеродни емисии, с които да минимизира екологичния отпечатък.

Benjie Thomas, канадският главен партньор, сподели, че “крипто активите са клас активи, които съзряват”.

 

Polygon получи финансиране от $450 млн 

Polygon, която помага със скалацията на Етериум, е получила финансиране от $450 млн, водено от Sequoia Capital India. Sequoia има опит в сферата, защото също е участвала в събирането на капитал за Softbank Vision Fund 2, Galaxy Digital и Tiger Global.

„Web3 се основава на идеалите за отворен код в началото на интернет, позволявайки на потребителите да създават стойност, да контролират мрежата и да извличат наградите. Етериум, скалиран от Polygon, ще бъде основата на този следващ етап от еволюцията на мрежата“ - каза съоснователят на Polygon, Sandeep Nailwal. 

Новата доза свеж капитал идва след като наскоро бе обявено, че Ryan Wyatt, предишния директор на отдел “Игри” в YouTube, ще се присъедини към екипа на Polygon.

 

Казахстан обмисля повишение в цените на тока и данъците за крипто миньорите

След като Казахстан спря тока на крипто миньорите до края на януари, сега правителството идва с нова доза анти крипто мерки. Правителството на страната е предложило пакет от три мерки, които ще направят крипто майнинга по-непредпочитан в Казахстан.

Министърът на финансите, Marat Sultangaziyev, е предложил увеличение на цената на тока за крипто миньорите от $0.0023 за Kwh до $0.01 (увеличение около 335%). Ако това число не е достатъчно фрапантно, има още. Предложението включва и данък за всяка една графична карта, която бива използвана, с други думи данък за графична карта. 

На върха на топящият се сладолед за миньорите стои предложението за премахване на хардуерното майнинг оборудване от освободените с ДДС сделки. Това означава, че върху цената на оборудването ще бъде добавен и данък добавена стойност.

След рестрикциите в Китай, Казахстан стана предпочитана дестинация за крипто добива, страна е на второ място по глобално разпределение на Биткойн хаш рейта. Въпреки това ако законът бъде приет, то секторът ще трябва да тръгне на ново околосветско пътешествие.

 

Меме на деня!

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога