Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 09.02

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 09.02

В средата на седмицата сме готови със сутрешния крипто брой, а ти приготви ли кафето?

Доминация на Биткойн: 41.63%

Цена на Биткойн: $43 632

Обем търговия за последните 24 часа = $70.49 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 54 Neutral

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.07T -3.00%
Пазарна Капитализация на Биткойн 822B -1.70%
Пазарна Капитализация на Етериум 383B -0.90%
Пазарна Капитализация на DeFi 115B 9.86%

 

Aave стартира децентрализирана платформа за социални медии

DeFi проектът Aave съобщи стартирането на платформата Lens Protocol, децентрализирана социална медия, използваща Polygon.

Lens Protocol ще е пряко свързана с NFTтата. Потребителите ще създават NFT профили, които ще съдържат техните постове, коментари и останалото съдържание, което те създават в екосистемата. Интересното е, че последователите също ще бъдат репрезентирани като NFT и ще генерират "follow NFT”.

Lens Protocol предвижда да работи и над DAO организации.

По отношение на Aave, CEO-то Stani Kulechov, говори за алтернатива на Twitter от лятото на 2021. Първоначалният план бе платформата да бъде на Етериум, но високите такси на мрежата може би са причината за хода към Polygon. Polygon е втори слой, изграден над Етериум, който позволява по-бързи и евтини транзакции.

Според Kulechov потребителите на Twitter са ограничени от алгоритъма на платформата, който решава дали даден tweet да бъде публикуван или не. Това няма как да бъде част от идеята на една децентрализирана платформа за социални медии.

 

Законодател в Пуерто Рико взима действия срещу крипто мигрантите

Със своите плажове и прекрасно време Пуерто Рико се оказва популярна дестинация. Но що се касае до крипто феновете, има една подробност, която прави дестинацията още по-желана. Рико е данъчно крипто убежище.

Но изглежда не всички са доволни от този факт. Nydia Velazquez, която е част от законодателния орган на Brooklyn, се притеснява, че Пуерто Рико е станал убежище за крипто богаташи, идващи от САЩ. Тя също попита дали Конгресът може да помогне и да „преследва крипто инвеститори, които се опитват да използват Пуерто Рико като данъчно място.“

Изказването на Velazquez дойде по време на изслушването на House Financial Services Committee, като главната тема беше стейбълкойните.

По-конкретно законът на Пуерто Рико предоставя на инвеститорите да се освободят от данък печалба от криптовалутата си. Това е голям плюс за всички американци, които би трябвало да обложат сумата със скромните 37% данък. Законът обаче има едно “но” - крипто инвеститорите са освободени от данъци само ако са закупили крипто активите си след преместването в страната. Т.е вече е късно да се преместите в Рико, ако сте натрупали голямо количество криптовалути през миналите години.

 

Сингапур с 13 пъти прираст в крипто инвестициите: KPMG

Вчера съобщихме, че канадският клон на KPMG е инвестирал в Биткойн и Етериум, а сега компанията публикува резултати от проучване в Сингапур.

Сингапур е отбелязала сензационен ръст в крипто инвестиции в $1.48 млрд, като те били само $110 млн през 2020.

Ръстът на инвестициите в дигитални валути според KPMG се дължи на опитите на правителството да стимулиран капиталовия пазар като една от тях е подпомагането на SPAC (special-purpose acquisition company) компании. С това Сингапур се стреми да позиционира страната като дестинация за бързоразвиващи се компании.

По-рано тази година обаче регулаторите на страната забраниха публичните реклами на крипто бизнесите и Биткойн банкоматите.

Меме на деня!

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога