Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 07.01

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 07.01

Добро утро в един от най-празничните дни! А още по-хубавото е, че е петък!

Доминация на Биткойн: 39.95%

 Цена на Биткойн: $42 276

Обем търговия за последните 24 часа = $129 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 18 Extreme Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.00T -2.15%
Пазарна Капитализация на Биткойн 799B -1.81%
Пазарна Капитализация на Етериум 385B -5.19%
Пазарна Капитализация на DeFi 143B -16.54%

Хаш рейта на Биткойн падна с 13.4% след като Казахстан спря интернета

Казахстан е втората най-голяма държава що се касае до хаш рейта на Биткойн. Много от прогонените от Китай миньори се преместиха именно там, поради по-близката локация, но и заради ниските цени на тока.

Какво можеше да се обърка, хаш рейта се възстанови след китайските схватки? Е, явно имаше какво. Президентският кабинет в Казахстан е подал оставка, поради покачващите се нива на горивата, но в допълнение интернет компанията Kazakhtelecom спря националния интернет.

Логично, това удари под кръста всички Биткойн миньори. Според данни на YCharts.com хаш рейта на BTC е спаднал с 13.4% - от 205 000 PH/s до177 300 PH/s.

Казахстан отговаря за 18% от общия хаш рейт на Биткойн. Средната цена на тока в страната е $0.055 за kWh, в пъти по-ниско от цената на тока в САЩ, която е $0.12 за kWh.

 

Binance купува 43 000 Биткойна на дъното

Спадът на хаш рейта доведе до спадане на цената на Биткойн, която в момента на писане е $42 267. 

Това даде зелена светлина за купуване на дъното на крипто инвеститорите (+ тези, които са събрали пари от сурваки).

Един от адресите, принадлежащи на крипто борсата Binance е закупил 43 000 Биткойна на средна цена от $46,553.68. Общата стойност, която стои в портфейла, възлиза на $5.5 млрд.

В същото време третият портфейл с най-много Биткойни също е акумулирал 551 койна. Общо в него има 121,396 Биткойна, струващи $5 млрд.

Спадът в цените кара дългосрочните инвеститори да продължават да купуват, вместо да продават, както правят повечето трейдъри.

 

Кметът на Ню Йорк агитира за покупки на дъното

Освен ходовете на големите Биткойн китове, новоизбраният кмет на Ню Йорк Eric Adams говори публично за купуване на дъното.

Вчера по време на интервю за CNBC - Squawk Box, Adams каза, че все още не е получил първия си чек в Биткойн, но има планове на направи града крипто хъб.

Попитан за спада в цената на Биткойн, кметът каза: „Понякога най-доброто време за покупка е, когато нещата вървят надолу, така че когато се върнат нагоре, вие сте направили добра печалба“. Той допълни, че те ще работят над използване на Биткойн, блокчейн и други технологии, за да направят Ню Йорк технологичен център.

 

GameStop се развива в NFT пространството

Миналата година по това време акцията на GameStop стана супер популярна, след като малките инвеститори решиха да покажат силата си пред играчите на Wall Street. Голяма част от големите реализираха огромни загуби.

Сега GameStop започна своето развиване в крипто, като ще създаде NFT платформа. Тя ще позволява покупка и продажба на NFT предмети от игрите като дрехи и оръжия за аватари. От компанията съобщиха, че са наели 20 души, които ще помагат с разработката.





Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога