Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 01.12

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 01.12

Добро утро в първия ден от декември!

Доминация на Биткойн: 40.64%

 Цена на Биткойн: $57 073

Обем търговия за последните 24 часа = $129.73 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 34 Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.65T 3.33%
Пазарна Капитализация на Биткойн 1.077T 0.76%
Пазарна Капитализация на Етериум 563B 7.35%
Пазарна Капитализация на DeFi 164B 29.45%

Jack Dorsey се оттегля от Twitter

Jack Dorsey се оттегля от поста си като изпълнителен директор на Twitter. Това бе потвърдено от самия него в социалната медия. Постът му ще бъде наследен от Parag Agrawal, предишния технологичен директор на компанията. Въпреки оттеглянето си като CEO, Dorsey ще участва в бизнеса като част от Съвета. 

По отношение на напускането на позицията, Jack Dorsey сподели: “след почти 16 години работа в нашата компания … реших, че най-накрая е време да напусна”. 

Освен ролята си на изпълнителен директор в Twitter, той е и CEO на разплащателната компания Square. Dorsey направи Square важен играч в зората на крипто адаптацията, като позволи покупката на Биткойн чрез платформата.

Неговите крипто планове обаче не спряха дотук. Dorsey се доказа като крипто евангелист като добави Биткойн в баланса на Square. Той също сподели, че фирмата работи по крипто свързани проекти като децентрализирана Биткойн борса и съоръжения за добив на криптовалутата.

С толкова много крипто насочени идеи може смело да твърдим, че оттеглянето на Dorsey като CEO на Twitter ще бъде с цел фокус върху дигиталните активи.

 

Invesco пуска Биткойн спот ETP

Invesco, инвестиционната фирма с $1.3Т активи под управление, е издала Европейски борсово търгуван продукт (ETP), обезпечен изцяло с Биткойн. За целта компанията си партнира с CoinShares. 

ETP е финансов инструмент, подобен на ETF, който следи цената на актива, с който е обезпечен. Специално Биткойн спот ETP-а ще даде възможност на инвеститорите да купуват акции, които са напълно обезпечени с Биткойн. В същото време не е необходимо прякото закупуването на крипотвалутата и опазването на секретните ключове. 

Активът е листнат на Deutsche Börse Xetra, германска стокова борса, под името Invesco Physical Bitcoin ETP (BTIC).    

 

Тайланд иска да привлече крипто туристи

Пандемията се отрази негативно на повечето страни, особено на тези, чийто главен доход идва от туризъм. Тайланд е една от тези държави, които забелязаха силен удар на туристическата дейност. През 2019 в страна е имало 39.8 млн туриста, а през 2020 - само 6.7 млн. 

В опити да възстановят загубите, Туристическата администрация на Тайланд работи с регулатори и местни крипто борси, за да направи използването на дигитални активи лесно. Според говорителя на агенцията Yuthasak Supasorn, органът ще създаде ново звено за издаване на собствена криптовалута, разработване на портфейл и изграждане на нова туристическа екосистема.

Supasorn казва, че хората, които “станаха богати от държането на дигитални активи” може би търсят начин да ги похарчат. 

 

Snoop Dogg пуска Decentral Eyes Dogg NFT на SuperRare

Хип-хоп легендата Snoop Dogg пусна NFT творба, колаборация с артиста Coldie. Тя е листната на NFT платформата SuperRare и представя снимки от житието на Snoop Dogg с аудио запис.

Творението вече достигна наддаване от 169 Етъра, което е около $750 000. 

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога