Регистрация

Германия задмина САЩ в класацията на най-големите крипто икономики през третото тримесечие

Германия задмина САЩ в класацията на най-големите крипто икономики през третото тримесечие

Според нов доклад Германия се е превърнала в най-добре развиващата се крипто икономика в света през третото тримесечие на 2022 г. Съединените щати, които бяха носител на първото място през миналото тримесечие, паднаха с шест места до седмото място в класацията на най-добре представящите се крипто икономики.

 

Класацията на крипто икономиките, съставена от Coincub, разглежда различни фактори, като благоприятни перспективи, ясни правила за данъчно облагане на криптото и по-прозрачни регулаторни съобщения, за да класира страните.

 

Въпреки че не е данъчен рай, Германия се счита за една от най-силните цялостни крипто икономики с "традиционни данъци", които възнаграждават дългосрочните притежатели на криптовалути. Германското законодателство начислява нулев данък върху крипто притежания с продължителност над една година.

 

Швейцария се класира на второ място с положителната си позиция по отношение на крипто регулирането и е дом на някои от най-добрите крипто организации в света. Следващите три места в списъка бяха заети съответно от Австралия, Обединените арабски емирства и Сингапур.

Австралия показа голям апетит към криптовалутите, а правителството им оказваше еднаква подкрепа през последната година, налагайки положително крипто законодателство заедно с разумна данъчна политика. ОАЕ инвестираха много в Web3 и имат много привлекателна политика за нулево данъчно облагане на печалбите от криптовалути. Сингапур, от друга страна, се утвърди като "крипто сила" в Азия, като значителна част от населението участва в крипто търговия и инвестиции.

 

САЩ паднаха до седмото място поради неблагоприятната си данъчна политика по отношение на криптовалутите и липсата на яснота в регулаторната област. В доклада обаче се подчертава, че САЩ са единствената държава, която позволява криптовалутите да бъдат част от средствата за стратегическо пенсионно осигуряване на работното място. Тъй като някои ключови крипто регулации са в процес на работа, САЩ може да видят значително подобрение в класирането си до следващото тримесечие.

 

Сред най-любопитните нации, определени по броя на търсенията, свързани с "биткойн", Салвадор отново оглави списъка, следван от Нигерия и Централноафриканската република.

Установихме, че виетнамците са най-големите притежатели на криптовалути, като над 20 млн. души или близо 20% от населението са инвестирали в крипто. В САЩ има над 46 милиона притежатели на криптовалути, или близо 13% от населението.

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога