Регистрация

Задава ли се светлина в края на тунела?

Задава ли се светлина в края на тунела?

Здравейте, приятели!

Макроикономиката и крипто светът готвят перфектната буря и тя е на път да изсипе дъжд от крипто печалби! (надяваме се :)

Днес ще се разровим в някои интересни данни, които показват защо тази ракета е на път да се изстреля.

 

1/ Макросигнали: Време е за печатане

 

На първо място, централните банки са в процес на намаляване на лихвените проценти. Очаква се днес Европейската централна банка да понижи лихвените проценти с 0,25% до 4,25% след седем поредни месеца на охлаждане на инфлацията на Стария континент. И това не е само ЕЦБ - централните банки навсякъде започват да намаляват лихвените проценти, като Канада намали лихвените си проценти с 25 б.т. вчера! 

 

 

Тази тенденция за намаляване на лихвените проценти в страните наляво и надясно просто се засилва и САЩ може да са следващите.     

 

Защо?     

 

Слаб пазар на труда в САЩ: Проучването на JOLTS (Job Openings and Labor Turnover Survey) е на най-ниските си нива от над 3 години (от 12,2 хил. през март 2022 г. до 8 хил. през април 2024 г.).     

Най-просто казано: Фирмите не наемат толкова много служители, колкото преди, което означава, че работни места се намират трудно.

 

 

В същото време цените на петрола се понижават - изглеждат като графика на memecoin!

 

 

Сриващите се цени на петрола обикновено означават, че търсенето на стоки се забавя (всичко, което потребяваме, изисква петрол, за да се достави).

 

Намаляване на лихвените проценти + по-малко работни места + сриващи се цени на петрола = ФЕД може да отпусне спирачките на икономиката (т.е. да намали лихвените проценти).

На свой ред ще видим: по-евтини заеми, повече разходи и тласък за икономиката.

Когато доларът отслабва, това е поле за изява за рисковите активи (като любимите ни криптовалути).

Всичко това се дължи на настроението, че САЩ са готови да запалят печатницата за пари и да намалят лихвите, поставяйки долара на диета.

Подготвяме се за следващия голям тласък на този бичи пазар... и всичко това, докато в същото време в крипто се случват някои големи неща.

 

2/ „Златните крипто индикатори“

 

Ключови показатели достигат исторически върхове (ATH), което показва колко голямо е вълнението в крипто пространството в момента:

Активни адреси във веригата: Хората се забавляват в блокчейна, достигайки 42,9 млн. активни адреса. 

 

 

Стартираха верифицирани smart contracts: Повече smart contracts, отколкото Chat GPT може да преброи, надхвърляйки границата от 60 хил. стартирани нови приложения. 

 

 

Интерес от страна на разработчиците: програмистите се насочват към криптовалутите, сякаш това е най-новата технологична площадка (защото е така), отбелязвайки нови върхове

 

 

 

Биткойн и Етериум в ход: И двата актива скачат по борсите, сякаш са Титаник, което е сигнал за положителни настроения и дори за потенциална криза в предлагането.



 

The Buzz is Real: Търсенията в Google за „onchain“ растат главоломно, достигайки рекордно висок интерес. Шумът около криптовалутите е толкова реален, колкото и желанието за пица в полунощ.

 

Изводът? Лошите новини са добри новини за нашите леджъри (и тангеми)!

 

При положение, че икономиката на САЩ се нуждае от тласък, централните банки намаляват лихвите и доларът отслабва, печатницата за пари е готова да бъде пусната, а Powell държи пръста си на спусъка.

 

Криптовалутите не биха могли да бъдат на по-добро място в по-добро време!

 

Източник: Milk Road

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога