Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 11.02

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 11.02

Добро утро в петък! Както може би знаеш, в портфолиото на Altcoins.bg има две нови попълнения. Това са Avalanche (AVAX) и Terra (LUNA).

Доминация на Биткойн: 41.69%

Цена на Биткойн: $43 428

Обем търговия за последните 24 часа = $96 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 50 Neutral

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1.97T -2.33%
Пазарна Капитализация на Биткойн 823B -1.99%
Пазарна Капитализация на Етериум 370B -3.30%
Пазарна Капитализация на DeFi 129B -4.00%

САЩ регистрира годишна инфлация от 7.5%

Опитите на ФЕД да накара обществото да мисли, че инфлацията няма да дойде изглежда си останаха само опити. Вчера бяха съобщени числата и те не са никак цветущи. Годишната инфлация в САЩ достигна 7.5%, като това дори надминава очакванията от 7.2%. Разбира се най-повишени са цените на стоките от първа необходимост като храна, наеми и гориво.

Как обаче докладът оказа влияние на цената на Биткойн. Въпреки голямата загуба на покупателната способност на долара, криптовалутата не отбеляза значително покачване, даже напротив. BTC сменяше ръце с $1 800 надолу от нивото си преди данните, като в момента стои на $43 428.

Що се отнася до мнението на икономистите, Lyn Alden каза, че официалната инфлация в момента е в най-голяма разлика с лихвените проценти от 1951.

Въпреки това евентуално повишение на лихвените проценти от страна на ФЕД директно би повлияло на пазара негативно.

 

Binance инвестира $200 млн в Forbes

Binance, най-голямата крипто борса що се касае по обем търговия, съобщи, че е направила стратегическа инвестиция във Forbes.

Според CNBC инвестицията ще направи крипто компанията един от двата най-големи притежатели на Forbes. Двама от общо деветте стола на директорите ще принадлежат на Binance. Очаква се и новинарският бизнес да бъде листнат на New York Stock Exchange под символа FRBS.

„С инвестицията на Binance в Forbes вече имаме опита, мрежата и ресурсите на водещата световна борса за криптовалути и един от най-успешните иноватори в света на блокчейн“ - каза CEO-то на Forbes Mike Ferdele.

 

CFTC иска да бъде част от крипто регулациите

В САЩ от известно време всеки иска да регулира крипто сектора, но никой не се заема с тази отговорна задача. Спорът кой точно трябва да изготви документацията е между CFTC и SEC.

Изглежда обаче Rostin Behnam, председателят на CFTC, иска именно неговата институция да има първата дума по отношение на регулациите. Според него регулаторът е добре позициониран, за да предостави на пазара защитата, която му е нужна.

По време на изслушване по-рано тази седмица, той твърди, че агенцията му вече следва основни принципи, които помагат за достатъчен надзор на широк спектър от пазари, и че крипто пазарът не е изключение.

Въпреки раздора между CFTC и SEC по крипто въпроса, крипто борсите като Coinbase, желаят създаването на отделен орган, чиято дейност да бъде отдадена само на крипто регулациите.

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога