Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 04.02

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 04.02

Добро утро в последния ден от работната седмица! 

Доминация на Биткойн: 40.89%

 Цена на Биткойн: $37 897

Обем търговия за последните 24 часа = $67 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 20 Extreme Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1.76T 2.92%
Пазарна Капитализация на Биткойн 718B 2.25%
Пазарна Капитализация на Етериум 334B 4.81%
Пазарна Капитализация на DeFi 117B -15.01%

Trust Machines получава капитал от $150 млн, за да изгради DeFi, DAO-та и NFT-та на Биткойн

От самото си създаване досега Биткойн си остава най-популярната криптовалута и най-голямата по пазарна капитализация. От друга страна обаче Етериум дава възможност за изграждането на готини апликации, които имат голяма и разнородна полза. Дали обаче блокчейнът на Биткойн може да бъде дом на DeFi, DAO-та и NFT-та?  

За целта Trust Machines е получила финансиране от $150 млн, с които да изгради екосистема за апликации, които да “отключат потенциала на Биткойн”. Някои от главните инвеститори са Breyer Capital, Digital Currency Group, GoldenTree и Union Square Ventures. 

Според единия от основателите на компанията е време обществото да се концентрира върху изгражданен на следващия слой апликации и платформи над Биткойн. Те ще помогнат на мрежата да функционира по-добре и скалира.

 

В Ел Салвадор се открива Биткойн обучителен център 

Ел Салвадор влезе в крипто историята като първата страна, която да приеме Биткойн като законно разплащателно средство.

Сега Биткойн платформата Paxful работи над това да помогне на населението на държавата да получи по-добро разбиране за криптовалутата и употребата ѝ.

Paxful ще създаде образователен център на име “La Casa Del Bitcoin”.

Центърът ще се съсредоточи върху нарастването на разбирането за ползите от купуването и продажбата на BTC като средство за размяна, за да стимулира следващата вълна от масово приемане на криптовалутата.

 

Disney търси NFT експерти

Disney търси кандидати, които да помогнат на компанията да навлезе с още по-пълна пара в NFT пространството.

Четири от свободните позиции в компанията, споменават NFT в описанията си. Това са: Директор на продажби и дигитален маркетинг, Мениджър на развитие на бизнеса, Маркетинг мениджър на културния тренд и ESPN развитие на бизнеса и иновации.

Всяка една от позициите предполага, че ще има пръст в развитието на NFT от страна на Disney. 

Компанията вече направи първите си крачки в пространството, като миналата година пусна колекция от Disney и Marvel герои на NFT платформата Veve.

 

Броят на Web 3 разработчиците достигна рекорд

Web 3 нашумя през последните месеци, особено след като Facebook промени името си на Meta. От друга страна идеята на създаване на децентрализирани апликации винаги е била в основата на крипто. 

Според доклад на Electric Capital, се забелязва изключително голям ръст на Web 3 разработчиците. 34 000 нови разработчици са се ангажирали по крипто проекти през 2021, като това е най-голямото число досега. Като най-предпочитан базов протокол остава Етериум, чиято идея е именно създаване на “световен компютър”.

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога