Регистрация

Вашингтон vs. Майкъл Сейлър

Вашингтон vs. Майкъл Сейлър

Тази есен се очертава да бъде доста динамична по отношение на макро и крипто. Навлизаме в септември, а това означава, че в края на месеца ще имаме среща на FOMC, която ще ни разкрие какви са бъдещите планове на ФЕД. Дали ще видим повишение на лихвите от 75% и каква ще е дискусията относно рецесия? 

Що се отнася до крипто, есента е периодът, в който голяма част от сроковете, поставени от президент Байдън и Executive order, започват да изтичат. 

 

Да не забравяме, че през следващите месеци са и изборите по средата на мандата на демократите. Те имат още време да довършат започнатите дела и да напишат някое друго заглавие. 

Действайки в тази насока, Вашингтон съобщи, че съди Майкъл Сейлър, CEO-то на MicroStarategy, който също е запален биткойнър, за откриване на данъци. 

Главният прокурор на Вашингтон, Карл Расин, се появи в Twitter, за да опише картинката. 

Окей, постът ни показва реално всички обвинения срещу Сейлър. Вашингтон твърди, че CEO-то живее в мезонет в столицата, докато по техни думи “маскира”, че е гражданин на Флорида и Вирджиния, чрез закупуване на имоти и прехвърляне на правото си на вот там. Според прокурора Майкъл прекарва повече от 183 дни в годината във Вашингтон, което го прави данъчен длъжник там. 

Altcoins.bg VIP Club - Ела на мястото, където ще намериш всичко в крипто само с няколко клика!

MicroStrategy, както се вижда, е втората тема на разговор. Прокурорът обвинява компанията, че е знаела за прекарването на време на Сейлър в столицата, но въпреки това го е вписала като живущ във Флорида във формите към IRS. 

На всичко това Майкъл отговори, че от години има имот на Маями Бийч и се е преместил от Вирджиния, въпреки че компанията му е базирана там. 

 

MicroStrategy също отрече обвиненията. “Случаят е личен данъчен въпрос, включващ г-н Сейлър. Компанията не е отговаряла за ежедневните му дела и не е контролирала индивидуалните му данъчни отговорности”.

 

Всъщност случаят има връзка с 2014, когато компанията отново е била под надзор за това къде живее Майкъл. В края на краищата страните са стигнали до споразумение, при което заплатата на Сейлър е номинал от $1, с което се намалява рискът властите да открият злоупотреби (според тях). Въпреки това обаче Сейлър може да се възползва от “допълнителни предимства” с “висока парична стойност” като например използването на самолета на компанията. 

Към момента изводите са няколко. На първо място обвиненията са много, но доказателствата за прекарване на повече от 183 дни във Вашингтон - не са особено много. Второ, това е просто цивилно съдебно дело с обвинения за $25 млн. Никой не е казал, че Майкъл ще влиза в затвора или че ще трябва да продаде бизнеса си и всички Биткойни, за да оцелее. 

 

Дали обаче това е насочено към биткойнърите като цяло? Според едни процесът е данъчните проблеми са нещо типично за хора на неговото ниво, други казват, че властите идват за Биткойн. Каквато и да причината, фактът за залежите на крипто на Майкъл определено ще напишат още заглавия. 

 

И не на последно място след новината стана изключително популярно интервю на Сейлър от януари 2021. Тогава той казва, че Биткойн е перфектното средство за укриване на данъци - можеш да кажеш, че си го изгубил и не плащаш данък. 

Е, Майкъл, определено не си помогна с това изказване.

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога