Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 28.01

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 28.01

Добро утро в последния ден от работната седмица! 

Доминация на Биткойн: 42.00%

Цена на Биткойн: $36 848

Обем търговия за последните 24 часа = $86 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 24 Extreme Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1.66T 1.90%
Пазарна Капитализация на Биткойн 697B 1.65%
Пазарна Капитализация на Етериум 286B -0.43%
Пазарна Капитализация на DeFi 112B -1.46%

Diem асоциацията продава активите си

Официално: амбициите за стейбълкойна на Diem са приключили. След като във вторник Diem асоциацията обяви, че иска да продаде активите си, The Wall Street Journal съобщи, че Silvergate Capital ще извърши изкупуването. Стойността на сделката е $200 млн.

Според човек, запознат със ситуацията, Diem спира да оперира и плановете за издаване на стейбълкойн си остават само намерения от миналото. Silvergate Capital бе определен като издател на монетата, но тъй като не се стигна до този момент, тя ще придобие всички активи и интелектуалните права над проекта.

Проектът бе стартиран през 2019 със създаването на Libra асоциацията. Идеята бе издаване на стабилна монета, която да бъде обезпечена от кошница от валути. Партньорството на Facebook обаче повдигна въпроси от регулаторите и така да края на 2019 PayPal, Visa, eBay, Stripe и Mastercard се оттеглиха от проекта.

Сега изглежда той официално е затворен.

 

Компанията за крипто данъци CoinTracker получи финансиране от $100 млн

С наближаването на момента за подаване на данъчните декларации, компанията за крипто данъци CoinTracker получи финансиране от $100 млн в Серия А. Водещи фирми, които са участвали в набирането на капитал, са Accel, Coinbase Ventures, Kraken Ventures и други.

CoinTracker предоставя софтуер, който улеснява крипто инвеститорите при определянето на техните данъчни задължения, печалби и загуби. В допълнение бизнесът предоставя и стратегии за оптимизация на данъците, които спестяват пари на платеца.

 

SEC отхвърля молбата за още един Биткойн спот ETF

Регулаторът на ценните книжа в САЩ отхвърли молбата за още един спот ETF - този път на Fidelity, компания за управление на активи.

Причината за вземането на това решение е, че според SEC Fidelity не е представила доказателства, че този актив ще предотврати измамите, които може да възникнат. Това бе и причината за отлагането на всички молби досега.

Миналата седмица регулаторът отхвърли още две молби за Биткойн спот ETF - тази на First Trust Advisors и SkyBridge. 

Към момента са отхвърлени шест от подадените молби, остават още девет. Дали в някакъв момент SEC ще реши да промени мнението си?

 

Reddit планира да разреши на потребителите си да спагат NFT като профилна снимка

Миналата седмица Twitter позволи на всички потребители, имащи абонамент за Twitter Blue, да свържат своя портфейл и покажат NFT като профилна снимка. Сега друга популярна платформа Reddit има подобни планове.

Reddit съобщи, че тества възможността за услугата, но все още е в първите етапи от проучването. 

„Винаги проучваме начини да предоставим стойност за потребителите и общностите в Reddit. В момента тестваме възможността да използваме NFT като снимки на профили (аватари) и да потвърждаваме собствеността им“ - каза говорителят на платформата  Tim Rathschmidt пред TechCrunch. 

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога